Ochtendjournaal: Hongerig Feyenoord stelt niet teleur

Ochtendjournaal: Hongerig Feyenoord stelt niet teleur

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de zege op Heracles Almelo (3-1) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens het Algemeen Dagblad was de vliegende start van Feyenoord voldoende donderdagavond. ‘’De eerste helft die Feyenoord gisteren afwerkte in de eigen Kuip tegen Heracles leek wel een afspiegeling van de eerste seizoenshelft van de Rotterdammers. Goed en slecht wisselden elkaar in rap tempo af. Hoe groter het vertrouwen met de minuut werd in de eerste twintig minuten, het vertrouwen was ook zo snel weer weg na de tegentreffer van Heracles.”

“Feyenoord mag dan de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie hebben. De achterhoede is echter niet bepaald Fort Knox, mede omdat het centrale duo nog te jong en ongeremd is. Hoge pieken, maar ook diepe dalen, vooral in de opbouw willen de centrale verdedigers van Feyenoord weleens steken laten vallen. De regerend landskampioen wint de wedstrijd uiteindelijk dik verdiend en is zo weer een stap dichterbij de vierde prijs in drie seizoenen.’’

‘’Feyenoord nog op koers’’, kopt de Telegraaf vandaag. Even leek het erop dat Feyenoord weer voor de zevenklapper ging zoals vijf dagen geleden bij Sparta. Een flitsende start van de Rotterdammers was voldoende voor een 2-0 voorsprong in vijftien minuten, maar zoals zo vaak gebeurde dit seizoen werd de eerste tegentreffer Feyenoord bijna (weer) fataal. ‘’De ploeg die een half jaar geleden figureerde op het kampioensfeestje van Feyenoord wilde niet nog een keer naar de slachtbank worden geleid en knokte na een ‘shock-kwartiertje’ terug.’’

De Kuip was een spookachtig decor voor de laatste bekerwedstrijd van 2017, de wedstrijd stelde gelukkig niet teleur. ‘’De wedstrijd was weer een uitgelezen mogelijkheid voor de jonge talenten Malacia en Vente om zich te laten gelden, het is niet ondenkbaar dat zij nu de vaste back-ups zijn geworden voor hun posities. De rol van linksback Nelom en spits Kramer lijkt hiermee dan ook uitgespeeld in De Kuip. Bij Feyenoord bestaat een enorme honger om de KNVB-beker te veroveren. Bij spelers, maar ook bij de clubleiding die meer heeft geïnvesteerd dan ooit in deze selectie.”

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties