Ochtendjournaal: Feyenoord voetbalt in de geest van Berghuis

Ochtendjournaal: Feyenoord voetbalt in de geest van Berghuis

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de zege op Sparta Rotterdam (0-7) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

''Feyenoord geeft Pastoor zetje,'' kopt het Algemeen Dagblad. De krant heeft vooral oog voor de talenten. ''Vente kreeg op Het Kasteel opvallend genoeg de voorkeur boven Michiel Kramer, die zich inmiddels serieus moet afvragen of er nog wel prijs wordt gesteld op zijn aanwezigheid in de Kuip. De jonge Vente was voortdurend in beweging, kopte zelf de 0-2 achter Roy Kortsmit en was de aangever bij de 0-6 van clubtopscorer Steven Berghuis, die nu negen goals achter zijn naam heeft.''

''Feyenoord voetbalt in de geest van Berghuis,'' schrijft ochtendkrant Trouw. De aanvaller krijgt de complimenten. ''Steven Berghuis is 25, maar hij voetbalt nog hetzelfde als toen hij 14 was. Frivoliteit, avontuur en snelle dribbels kenmerken zijn spel. Zo ging dat vroeger bij WSV, zijn amateurclub in Apeldoorn, en zo ging dat gistermiddag met Feyenoord op bezoek bij Sparta (0-7). Berghuis straalt onverminderd geluk uit op het veld, zoals hij ook vorig seizoen straalde in het kampioensjaar van Feyenoord.''

Ook De Telegraaf heeft oog voor de spelers van Varkenoord. ''Wéér trots op eigen talent,'' kopt de krant. ''Het meest opmerkelijke aan de prestatie van Feyenoord is dat het elftal zijn grootste injectie kreeg van eigen jeugd. De 18-jarige A-junior Dylan Vente (goal en twee assists), die de wegens privé-omstandigheden afwezige Nicolai Jørgensen verving, had samen met Tonny Vilhena (twee doelpunten) een levensgrote bijdrage aan de zevenklapper in de stadsderby. In de achterste linie was ook jeugdspeler Tyrell Malacia één brok energie.

Lees meer over
Steven Berghuis Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties