Zevenklapper op Kasteel grootste uitzege sinds 1976

De 0-7 overwinning die Feyenoord zondagmiddag boekte bij Sparta Rotterdam mag gerust historisch genoemd worden. Het was namelijk de grootste uitzege van de club sinds 9 mei 1976, toen Feyenoord met 1-8 bij FC Den Haag won. Voor Sparta was het juist de grootste thuisnederlaag uit de clubhistorie.

Ook de 0-3 voorsprong die Feyenoord zondag na vijftien minuten had, mag met recht zeldzaam worden genoemd. De enige andere keer dat Feyenoord binnen een kwartier met drie doelpunten verschil voorstond in een Eredivisiewedstrijd was op 7 oktober 1973, toen Dick Schneider in de vijftiende minuut de 0-3 uit bij De Graafschap maakte (eindstand 5-7).

Bovendien was het de snelste voorsprong van Feyenoord in een Rotterdamse derby in de Eredivisie. Tot vandaag was de snelste voorsprong de 0-3 van Rinus Israël op 31 maart 1973 tegen Excelsior na 25 minuten.