Malacia: ''Hoe meer wedstrijden, hoe meer vertrouwen''

Malacia: ''Hoe meer wedstrijden, hoe meer vertrouwen''

Het zijn bijzondere weken voor Tyrell Malacia. Vorige week debuteerde hij in de basis in het met 2-1 gewonnen Champions League-duel tegen Napoli, en vandaag maakte hij deel uit van de basiself die stadgenoot Sparta met 0-7 versloeg. RTV Rijnmond sprak na afloop van de wedstrijd met de achttienjarige linksback.

"Het gaat heel snel. Na de wedstrijd tegen Napoli had ik even een besefmomentje. Daarna moet je er gewoon weer staan", vertelt Malacia over zijn eerste weken als basisspeler van Feyenoord. "Je ziet ook: hoe meer wedstrijden, hoe meer vertrouwen en hoe beter je met het niveau meegaat. Dat is zeker mooi."

Met een 0-7 overwinning op Sparta speelde Malacia opnieuw een rol in een bijzondere wedstrijd. "In het begin ging het een beetje moeilijk, maar daarna zie je dat we snel de goals maken en dat het makkelijk loopt. In de rust vertel je aan elkaar dat we dit moeten vasthouden en in de tweede helft weer snel de goals moeten maken. Dit moeten we vasthouden als team."

Lof is er ook voor de aanvallende bijdrage van Malacia. Onder andere met goede voorzetten helpt hij zijn club. "Dat heb ik altijd gedaan, en probeer ik ook nu zo veel mogelijk te doen. Het niveauverschil met de jeugd is groot, maar ik probeer gewoon m'n bijdrage te leveren."

Malacia dankt zijn basisplaats aan blessures van Haps en Nelom. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop, Heracles-thuis en Roda-thuis, zal hij vermoedelijk ook weer in de basis starten, maar als de andere linksbacks terug zijn, zal hij de concurrentiestrijd aan moeten gaan. "Na de winterstop kijken we wel hoe het loopt. Ik blijf altijd hard werken en gewoon m'n best doen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties