''In 1 keer al die kritiek aan gort spelen, dat deed Feyenoord''

''In 1 keer al die kritiek aan gort spelen, dat deed Feyenoord''

Met een 0-7 overwinning zette Feyenoord vandaag uit bij Sparta een historisch resultaat neer. Het was de grootste thuisnederlaag in de clubhistorie van de ploeg uit Spangen. Clubwatcher Iwan van Duren was onder de indruk, laat hij op de site van Voetbal International merken.

"Ik heb met open mond zitten kijken", begint Van Duren. "Ook naar Sparta: het leek wel of die aan het staken waren. Ik heb zelden zo weinig weerstand gezien. Maar eerlijk is eerlijk, Feyenoord was ook gewoon heel erg sterk. En dat op kunstgras."

Met de monsterzege heeft Feyenoord niet alleen een prima resultaat neergezet, er zijn ook flink wat monden gesnoerd. "We zeiden dat Feyenoord geen scorende middenvelders heeft en Vilhena knalt er twee in. We zeiden dat ze te afhankelijk zijn van Jorgensen, en Vente maakt een doelpunt en geeft een assist. Dat is ook het leuke van voetbal: in één duel kan je een heleboel kritiek aan gort spelen. Dat heeft Feyenoord vandaag gedaan."

"Wat ik nog het leukste vind, is dat Feyenoord daar gewoon met vijf jongens van Varkenoord staat", zegt Van Duren, daarmee vooral doelend op Tyrell Malacia en basisdebutant Dylan Vente. "Ik word heel blij van Malacia, hij is een stuk betrouwbaarder dan Nelom. Hij en Vente laten zien dat ze in de Eredivisie makkelijk mee kunnen in een winnende ploeg. Zes jaar geleden zag je bij Feyenoord al hoe het kan uitpakken om die jonkies erin te gooien."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties