Onder 17 knokt zich knap terug in topper tegen PSV

Feyenoord Onder 17 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een gelijkspel tegen PSV Onder 17. De ploeg van coach Melvin Boel keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan, maar kwam knap terug tot 2-2. Ook Feyenoord Onder 14 en Onder 13 deden goede zaken op de laatste speeldag van 2017. De verslagen van de boven- en middenbouw van Feyenoord Academy lees je hieronder.

Feyenoord Onder 19 won zaterdag met 1-2 van FC Volendam. Lees hier het wedstrijdverslag.

Onder 18 verliest derby van Excelsior
Waar Feyenoord Onder 18 zowel in de beker als vriendschappelijk dit seizoen al eens van Excelsior Onder 19 won, lukte het in de competitie zaterdag niet. In Kralingen ging de ploeg van Jan Gösgens met 2-1 onderuit.

In de eerste helft hadden beide ploegen een periode het betere van het spel. Excelsior begon sterk en kreeg twee kansen waarbij één keer de paal geraakt werd. Daarna trok Onder 18 de wedstrijd naar zich toe door steeds beter te gaan spelen. De grootste kans voor rust was voor Mohamed Choukoud die alleen voor de doelman opdook. Vlak voordat hij uit wilde halen, plukte de Kralingse keeper echter de bal van zijn voeten.

Kort na rust kwam Onder 18 verdiend op voorsprong. Verdediger Davy Kaptein ging mee naar voren bij een standaardsituatie en kopte de openingstreffer tegen het net. Zo leek het de goede kant op te gaan, maar door twee goals in drie minuten keek Onder 18 ineens tegen een achterstand aan.

In de jacht naar een verdiend punt, werd Onder 18 vooral met het hoofd gevaarlijk. Zo kopte Kaptein op de lat en invaller Hidde van den Ende zag twee keer een inzet met het hoofd nipt naast het doel verdwijnen. Ondanks de nederlaag keek Gösgens met een redelijk goed gevoel terug op het spel van zijn ploeg. ‘Ik ben niet heel ontevreden. Het was al een stuk beter dan in de vorige wedstrijd tegen FC Emmen.’

Excelsior Onder 19 – Feyenoord Onder 18 2-1
Scoreverloop
47’ 0-1 Davy Kaptein
53’ 1-1
56’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 18
Elber Evora, Edon Fetahi, Xander Buitenhek, Davy Kaptein, Leon-Cardi Wong-Si-Kwie, Dominykas Kubilinskas (46’ Benjamin Reemst), Ridouan Kasrioui, Roscello Vlijter, Mohamed Choukoud (80’ Hidde van den Ende), Jaron Vicario, Roscello Vlijter.

Onder 17 pakt na goede comeback punt tegen PSV
Feyenoord Onder 17 heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij PSV Onder 17. Na een vroege 2-0 achterstand werd het door twee goals in de laatste tien minuten nog 2-2. Zo werden de punten gedeeld tussen twee ploegen die vooraf al zeker waren van een plek in de kampioenspoule.

Onder 17 begon goed aan de wedstrijd en wist snel al twee kansen te creëren. Marouan Azarkan schoot net voorlangs en de inzet van Splinter de Mooij (foto boven) werd gekeerd door de Eindhovense doelman. Ondanks het goede begin van Onder 17, kwam PSV op voorsprong uit een corner. De Rotterdamse defensie verdedigde niet scherp waardoor de thuisploeg uit een kopbal op 1-0 kwam. Enkele minuten later werd het ongelukkige wijze ook nog 2-0. Een schot van PSV werd onderweg van richting veranderd door een Feyenoorder waardoor keeper Joey Koorevaar kansloos was.

Het bleek een levendige eerste helft te worden, omdat Feyenoord Onder 17 hierna weer twee goede kansen kreeg. Uit een voorzet van Naoufal Bannis kopte Sven Zitman voorlangs en een schot van Azarkan belandde op de paal. Aan de andere kant kreeg PSV nog een goede kopkans die gepakt werd door keeper Koorevaar.

In de tweede helft kwam Onder 17 steeds beter in het spel en voelde de ploeg dat er nog iets te halen viel. Al snel resulteerde dit in een goal van Bannis, die echter in buitenspelpositie stond. Ook Crysencio Summerville was erg dichtbij. Zijn schot bleef via de onderkant van de lat uit het doel.

Een kwartier voor tijd bracht trainer Melvin Boel een extra aanvaller in het veld waardoor de thuisploeg niet meer van de eigen helft af kwam. De beloning viel tien minuten voor tijd. Uit een voorzet van Azarkan kopte Lake de bal tegen de touwen. Vlak nadat PSV verzuimde de 3-1 te maken uit een veel belovende counter, viel de gelijkmaker. Summerville gaf een steekpass op De Mooij en hij wist de Eindhovense doelman te verschalken.

Boel was blij met het punt en vooral het vertoonde spel in de tweede helft. ‘Ik heb genoten van de manier waarop we het initiatief pakten door alles te geven. De jongens zagen zelf in dat er gewoon nog een resultaat in zat.’

PSV Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-2
13’ 1-0
16’ 2-0
70’ 2-1 Toshio Lake
78’ 2-2 Splinter de Mooij

Opstelling Feyenoord Onder 17
Joey Koorevaar (40’ Thijs Jansen), Steven van der Sloot (40’ Melayro Bogarde), Denzel Hall, Ramon Hendriks, Ravi Yates, Sven Zitman (63’ Toshio Lake), Crysencio Summerville, Ömer Gündüz, Naoufal Bannis, Splinter de Mooij, Marouan Azarkan (70’ Aimé Omgba).

Onder 16 thuis onderuit tegen Vitesse
Feyenoord Onder 16 heeft in Rotterdam verloren van een fysiek sterk Vitesse Onder 16. Het team van Pieter Schrassert Bert zag de bezoekers op de juiste momenten toeslaan met een 2-3 uitslag als resultaat.

Onder 16 probeerde op te bouwen tegen de Arnhemmers, maar dit was erg lastig om dat de bezoekers over het hele veld één op één verdedigden met hun fysiek sterke spelers. De uitploeg kreeg op deze manier steeds meer het overwicht, aanvankelijk zonder tot grote kansen te komen. Onder 16 kreeg zelf wel een goede mogelijkheid. Abdel Belarbi werd vrij voor de keeper gezet maar schoot te slap in om deze te passeren. Tien minuten voor rust kwam Vitesse op voorsprong. In de kluts kwam de bal voor de voeten van de spits die het doel vond met een droog schot.

In de tweede helft slaagde Onder 16 erin om steeds op de helft van de bezoekers te komen. Toch waren het de bezoekers die toesloegen uit een counter. Met een lob over keeper Rutger Bax werd de achterstand verdubbeld. Het antwoord van Onder 16 kwam snel middels een prachtige treffer. Met een knappe aanname bracht Belarbi zichzelf in scoringspositie en schoot hij raak.

Hierna sloeg Vitesse wederom toe op het moment dat Feyenoord Onder 16 er steeds meer in begon te geloven. Uit een corner verdween de bal gelukkig in het doel omdat de Arnhemse kopbal onderweg nog werd aangeraakt door Noah Noujokst. Vlak voor tijd deed Onder 16 nog wat terug. Stan Maas werd neergehaald binnen de zestien en Belarbi schoot raak vanaf elf meter. Hierna resteerde er niet genoeg tijd om een nederlaag te voorkomen.

Feyenoord Onder 16 – Vitesse Onder 16 2-3
35’ 0-1
52’ 0-2
57’ 1-2 Abdel Belarbi
68’ 1-3
76’ 2-3 Abdel Belarbi

Opstelling Feyenoord Onder 16
Rutger Bax, Rychaintelo Knoll (60’ Kars van Veldhoven), Enrique van der Lubbe, Twan van der Zeeuw, Robyn Esajas, Sem Valk (40’ Noah Naujoks), Milan Hokke (68’ Jordy Axt) Malik Dijksteel, Stan Maas, Abdel Belarbi, Jorule Raphaela (55’ Aimé Omgba).

Onder 14 stelt kampioenspoule veilig door zege
Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Volendam Onder 14 wist Feyenoord Onder 14 dat het aan één punt genoeg had om zich te kwalificeren voor de kampioenspoule in het komende voorjaar. Het werden er drie, dankzij een 2-1 zege.

De bezoekers kozen in deze wedstrijd voor een behoorlijke fysieke aanpak en daar had Onder 14 het moeilijk mee. Al binnen twee minuten keken de talenten van trainer Davey van den Berg tegen een achterstand aan. De linksbuiten anticipeerde goed op een diepe pass, liep zijn tegenstander eruit en schoot hard raak.

Na de moeizame beginfase slaagde Onder 14 erin om steeds beter in de wedstrijd te komen door vooral mee te gaan in de strijd. Toen dit lukte, bleek de thuisploeg de beter voetballende partij te zijn. Na ruim twintig minuten kwam de beloning door een prachtige goal van Gio-Renys Felicia. Hij trok à la Steven Berghuis naar binnen vanaf de rechterkant en vond de verre hoek met een mooi schot. Tot aan de rust had Onder 14 het betere van het spel, maar was het in de laatste fase van de aanval te slordig om tot kansen te komen.

Ook in de tweede helft was Onder 14 iets beter dan de bezoekers. Toch kreeg de goede linksbuiten van Volendam een vergelijkbare kans als waaruit hij de openingstreffer maakte. Dit keer schoot hij naast. Vijf minuten voor tijd kreeg Onder 14 een strafschop omdat Lentze werd gevloerd in het zestienmetergebied. Damian Wolff, die nog maar net in het veld stond, had het lef om de penalty meteen te nemen en schoot feilloos raak. Vlak voor tijd was Volendam nog dichtbij de gelijkmaker door een kopbal uit een corner. Een mooie redding van keeper Tjeerd Dekker voorkwam dit.

Vooral het feit dat Onder 14 vandaag mee ging in de strijd, verdiende volgens Van den Berg een compliment. ‘Dit Volendam was moeilijk bespeelbaar. Door strijd en voetballende intenties te combineren is de overwinning verdiend.’

Feyenoord Onder 14 – FC Volendam Onder 14 2-1
2’ 0-1
21’ 1-1 Gio-Renys Felicia
65’ 2-1 Damian Wolff (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 14
Tjeerd Dekker, Niels van Wingerden, Lamare Bogarde (8’ Mees van Tol), Liam Oetoehganal, Siem de Moes (33’ Lars de Blok), Amir Rais, Omar Mohamedhoesein, Jamal Ourhris, Délano van der Heijden (48’ Yairo Lentze), Nesto Groen (60’ Damian Wolff), Gio-Renys Felicia.

Onder 13 wint topper tegen Sparta
Feyenoord Onder 13 heeft het kalenderjaar 2017 goed afgesloten. Op het eigen Varkenoord werd nummer twee Sparta Onder 13 met 4-2 verslagen door de koploper.

De ploeg van Gaston Taument vloog uit de startblokken met twee goals in de eerste tien minuten. Na twee minuten veroverde Jaden Slory de bal op de helft van de bezoekers, waarna hij een verdediger uitspeelde met een mooie beweging en raak schoot. Uit een lage voorzet van Shannon de Wind kon Lugene Clarinda de score verdubbelen. Dit deed hij met een schot in de kruising, de mooiste goal van de wedstrijd.

De comfortabele voorsprong leek ervoor te zorgen dat Taument wat meer achterover kon leunen op zijn trainersstoel. Zijn tactiek leek goed uit te pakken. ‘We wisten dat Sparta druk op ons wilde zetten. Het was aan ons om de belangrijke duels te winnen en dan snel de vlugge aanvallers te vinden.’ Toch verdween de marge van twee goals als sneeuw voor de zon. Na een kwartier werd het 2-1 omdat de defensie niet goed stond in een omschakelmoment en drie minuten later werd het gelijk omdat er niet scherp genoeg gedekt werd.

Het was even merkbaar dat Onder 13 hierdoor een kleine mentale tik kreeg, maar de ploeg herstelde zich snel. Dit leidde tot twee goede kansen die niet werden afgemaakt. Slory zag zijn inzet fraai gekeerd worden door de Spartaanse doelman en Clarinda schoot net over het doel. In de laatste minuut voor rust kwam Onder 13 weer op voorsprong. Verdediger Jan Plug schoot een vrije trap van net buiten het zestienmetergebied over het doel in de hoek.

Waar de eerste helft vermakelijk was, werd het in de tweede helft allemaal wat minder. Er werd door beide partijen flink gestreden en grote kanen bleven uit. Onder 13-keeper Noël Reit moest nog een keer ingrijpen toen de bal uit de kluts voor de voeten van één van de Spartanen kwam. Acht minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Slory haalde de achterlijn, trok de bal terug tot bij invaller Jordan Zirkzee die makkelijk de vierde in het doel kon tikken. Hierna kreeg Slory nog de kans op de 5-2, maar zijn stiftje over de keeper verdween ook over het doel.

Behoudens het weggeven van een 2-0 voorsprong, was trainer Taument tevreden over de wedstrijd. ‘Ik heb genoten van de strijdlust. Die voorsprong van 2-0 mag je niet weggeven, maar dit is uiteindelijk een goede uitslag wat misschien nog wat meer had kunnen worden.’

Feyenoord Onder 13 – Sparta Onder 13 4-2
2’ 1-0 Jaden Slory
8’ 2-0 Lugene Clarinda
15’ 2-1
18’ 2-2
29’ 3-2 Jan Plug
52’ 4-2 Jordan Zirkzee