Krabbendam: ''Dat is wel een groot probleem bij Feyenoord''

Krabbendam: ''Dat is wel een groot probleem bij Feyenoord''

Feyenoord heeft dit seizoen veel moeite met het spel te maken. Bij de Rotterdamse club ontbreekt creativiteit op het middenveld en de ploeg van Giovanni van Bronckhorst scoort dit seizoen te weinig. Feyenoord-watcher Dennis van Eersel doet de suggestie om met Sam Larsson op tien te spelen en Jean-Paul Boëtius als linksbuiten.

''Ik ben niet de eerste die het zegt om Larsson bijvoorbeeld achter de spits te zetten en dan heb je Boëtius op links. Dan pak je ook gelijk het probleem op het middenveld aan. Het verrast me dat hij het nog niet structureel heeft gedaan. In wedstrijden hebben we die variant niet veel gezien,'' zegt Van Eersel in het praatprogramma FC Rijnmond.

Martijn Krabbendam mist vooral diepte in het spel van Feyenoord. ''Alles hangt eigenlijk af van Berghuis. Dat is natuurlijk wel wat je moet zien te vermijden als kampioen. Dat je afhankelijk wordt van een of twee spelers, maar dat is nu wel het geval bij Feyenoord. Je ziet dat ze moeite hebben met het spel maken tegen clubs zoals Heerenveen die inzakken en de ruimtes klein houden. Dan blijkt Feyenoord niet in staat om daar een voetballende oplossing voor te verzinnen. Dat is wel een groot probleem.''

''Hij mist doelpunten,'' oordeelt Sinclair Bischop. ''Het grappige is dat we het heel het jaar hebben over de verdediging van Feyenoord met al die blessures. Iedere keer stonden er wel andere spelers, maar als je nu naar de ranglijst kijkt heeft Feyenoord de minste tegendoelpunten van heel de eredivisie. Het probleem zit hem echt in het maken van doelpunten en dat zag je ook in de wedstrijd tegen Heerenveen. De creativiteit ontbreekt bij Feyenoord.''

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties