Van Bronckhorst: ''We hebben wel de creativiteit''

Van Bronckhorst: ''We hebben wel de creativiteit''

Feyenoord draait niet goed en staat momenteel zesde in de compettiie. De Rotterdammers ontvangen daarom ook veel kritiek. Met name het middenveld wordt een gebrek aan creativiteit verweten. Trainer Giovanni van Bronckhorst geeft aan op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Sparta dat de ploeg wel degelijk over voldoende creativiteit beschikt.

''We hebben wel de creativiteit met Berghuis en Larsson, maar niet de vorm. Dat is iets heel anders,'' zegt Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond. ''We hebben een aantal spelers, ook voorin, met een wisselwerking. Spelers die diepte maken. We hebben verschillende types. Ik geloof dat we tegen Heerenveen 13 doelpogingen hadden, waarvan 5 op goal. We komen er wel, maar we scoren niet makkelijk.''

Jens Toornstra is een van de spelers die nog altijd niet zijn vorm van afgelopen seizoen heeft te pakken. Van Bronckhorst heeft alle vertrouwen in de middenvelder van Feyenoord. ''Dit jaar is het moeizamer. Het zit nog wel in hem. We steunen hem daar in. We hopen dat het er nog uit komt. Er is altijd een fase waarin het even niet loopt. Ik had dat ook. Uiteindelijk kom je eruit.''

Niet alleen Toornstra haalt zijn niveau niet. Meerdere spelers uit de selectie zakken door de ondergrens. De staf van Feyenoord besteedt hier veel aandacht aan. ''Praten met de jongens. Hen vertrouwen geven. Ik denk dat het voor die spelers ook prettig is. Omdat ik zelf dat gevoel ook heb gehad. Alle spelers hebben de kwaliteiten om voor Feyenoord te spelen,'' sluit Van Bronckhorst af.

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties