''Dan is Gustafson voor elke Eredivisieclub een versterking''

''Dan is Gustafson voor elke Eredivisieclub een versterking''

Simon Gustafson was zondagmiddag belangrijk voor Roda JC. De Zweedse middenvelder, die dit seizoen wordt verhuurd door Feyenoord aan de Limburgse club, scoorde twee keer in de wedstrijd tegen FC Groningen (2-2). Geert-Jan Jakobs, journalist van Voetbal International, was onder de indruk van Gustafson.

“We hebben hem de laatste weken vaak als een soort probleemgeval aangehaald”, aldus de journalist op de website van zijn werkgever. “Ik ben ervan overtuigd dat hij de sleutel is voor Roda JC om ze te redden in de Eredivisie. Als hij het op zijn heupen krijgt en gemotiveerd is, dan houdt hij zijn ploeg erin. Als hij gefrustreerd raakt, dan werkt het averechts voor zijn ploeg en kunnen anderen zich aan hem ergeren. Dan gaat er meer fout dan goed.”

“Vandaag was zo’n dag dat het allemaal wel goed lukte”, vervolgt hij. “Hij maakte twee doelpunten. De eerste was een attente intikker, de tweede een prachtige stift van ver. Daarnaast had hij nog een paar goede balletjes gedurende de wedstrijd. Je zag wel dat de lijn tussen mat en magistraal bij Gustafson heel erg dun is.”

“Hij raakte tegen FC Groningen toch wat geïrriteerd naar mate de wedstrijd vorderde en ging daardoor toch weer een beetje tegen zichzelf voetballen. Dat moet er wel uit bij hem. Als dat lukt, dan is hij voor elke Eredivisieclub een versterking", stelt Jakobs. "Ook voor Feyenoord, waar hij nog altijd eigendom van is.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties