Kuipers: ''Als het lukt, gaan we gewoon starten''

Kuipers: ''Als het lukt, gaan we gewoon starten''

Het is nog altijd onzeker of er in de Galgenwaard gevoetbald kan worden. De aftrap is in ieder geval tot 15:15 uur uitgesteld, en mochten de omstandigheden niet beter worden, dan zou de wedstrijd ook definitief afgelast kunnen worden.

"We proberen om 15:15 uur af te trappen. Er is hard gewerkt om het veld sneeuwvrij te maken, maar het is de laatste drie kwartier toch weer harder gaan sneeuwen dan verwacht. De mannen zijn nu weer hard aan het werk. Als het ze lukt om het veld bespeelbaar te maken dan gaan we gewoon starten", zegt scheidsrechter Björn Kuipers in gesprek met FOX Sports.

"Het was sowieso discutabel, iedereen wist dat er veel sneeuw zou vallen. Er was geen algehele afgelasting, dus uiteindelijk moesten we sowieso hiernaartoe afreizen. Nu ben ik degene die beslist wat er gaat gebeuren. Dat doe ik wel in overleg met de trainers en het meldpunt van de KNVB", aldus Kuipers.

"Wij willen natuurlijk graag dat de wedstrijden gespeeld worden. Misschien is dit op dit moment voor niemand het beste, maar we hebben een programma en dat moet natuurlijk wel gespeeld worden. Uitstel is altijd een beetje lastig." Kuipers geeft aan vooral rekening te houden met de omstandigheden voor de spelers. "Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van spelers, niet van supporters."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties