Feyenoord Onder 17 wint spectaculaire stadsderby

Waar Feyenoord Onder 19 zaterdagmiddag zijn meerdere moest erkennen in Sparta Rotterdam (1-3), daar won Onder 17 dit weekend wél van de stadgenoot. Ook Feyenoord Onder 13 was de sterkste in een stadsderby, terwijl Onder 16 gelijkspeelde bij AZ. De wedstrijden van Onder 18, Onder 15 en Onder 14 werden afgelast.

Onder 17 de sterkste in derby op het Kasteel
Feyenoord Onder 17 speelde vrijdagavond al de derby tegen Sparta in stadion het Kasteel. De ploeg van Melvin Boel won met 3-4 van de leeftijdsgenoten van Sparta.

Een derby heeft altijd wat extra en dat probeerde coach Melvin Boel zijn spelers ook mee te geven. ‘Sparta zou met veel inzet gaan spelen. Daarin moet je mee en je probeert dat de jongens mee te geven, want anders word je afgetroefd. Dat hebben de jongens in elk geval goed opgepakt.’

Feyenoord begon goed, gaf hoog druk en kreeg via Toshio Lake en Marouan Azarkan twee goede kansen, die echter gemist werden. Al vroeg trad de oude voetbalwet in werking dat de bal er daarna aan de andere kant invliegt. Sparta kwam op 1-0. Na zo’n half uur spelen kwam O17 terug via Marouan Azarkan. Maar ook hier had Sparta snel een antwoord op: 2-1.

Daarna brak een schitterende minuut aan voor de Rotterdamse bezoekers. Eerst was het Lake die koelbloedig de 2-2 inschoot. De aftrap die daarop volgde werd naar achteren getikt, Feyenoord zet druk, bal terug is te kort en Abdel Belarbi kan de 2-3 vlak voor rust binnenschieten.

Maar ook hier wist de thuisploeg vlak voor rust terug te komen. Gelukkig voor Onder 17 kon Splinter de Mooij na een kwartier in de tweede helft de 3-4 maken en daar had Sparta niet meer van terug. ‘We hebben best moeilijke weken gekend,’ zei Melvin Boel. ‘Veel blessures, spelers die naar nationale team gingen. We hebben veel in wisselende samenstellingen gespeeld. Maar vrijdag hebben die jongens laten zien dat ze kunnen knokken en na elke tegengoal toonden ze wilskracht om weer een goal te maken.’

Onder 17 sluit het jaar af met een oefenduel met Legia Warschau (aanstaande donderdag, 14:30 uur) en volgend weekend de topper tegen PSV.

Sparta Onder 17 – Feyenoord Onder 17 3-4
15’ 1-0
33’ 1-1 Marouan Azarkan
38’ 2-1
40’ 2-2 Toshio Lake
40’ 2-3 Abdel Belarbi
41’ 3-3
55’ 3-4 Splinter de Mooij

Opstelling Feyenoord
Joey Koorevaar, Jay den Haan (40’ Melayro Bogarde), Denzel Hall, Ramon Hendriks, Ravi Yates, Sven Zitman, Ömar Gündüz, Splinter de Mooij, Marouan Azarkan, Toshio Lake (40’ Naoufal Bannis), Abdel Belarbi (77’ Malik Dijksteel).

Onder 16 houdt punt over aan wedstrijd met twee gezichten

Feyenoord Onder 16 heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld bij AZ, dat voornamelijk op de counter speelde maar wel veel kansen creëerde. Toch kon het team van trainer Pieter Schrassert Bert een punt uit het vuur slepen dankzij twee mooie goals van Naoufal Bannis.

‘Een wedstrijd met meerdere gezichten,’ zo omschreef Schrassert Bert het duel met AZ, waarin het bij rust nog 0-0 stond. ‘AZ liet ons in de beginfase het spel maken, maar werd door onze slordigheid wel gevaarlijk. Ze hielpen drie honderd procent kansen om zeep. Dus we hadden ook zo maar 3-0 achter kunnen staan. Daar herstelden we van en die lijn trokken we door richting de rust.’

Na rust kwam Onder 16 op 0-1 via Bannis, die na een mooie actie scoorde. Daarna kwam AZ in een tijdsbestek van vijf minuten op voorsprong. Gelukkig was Bannis nog niet klaar met zijn acties. ‘Een weergaloze actie,’ noemde Schrassert Bert zijn aanzet tot de 2-2. Hij zette daarmee Feyenoord naast AZ en bepaalde zodoende de eindstand.

AZ Onder 16 - Feyenoord Onder 16 2-2
42’ 0-1 Naoufal Bannis
62’ 1-1
67’ 2-1
68’ 2-2 Naoufal Bannis

Opstelling
Rutger Bax, Steven van der Sloot, Enrique van der Lubbe, Twan van der Zeeuw, Robyn Esajas, Jay den Haan (60’ Jorule Raphaela), Aimé Omgba, Saladin Oulad M’Hand, Stan Maas, Jordy Axt (41’ Naoufal Bannis), Crysencio Summerville (63’ Mimeirhel Benita)

Onder 13 verslaat Excelsior en loopt uit op Sparta

Na een goede eerste helft werden de spelers bij Feyenoord Onder 13 slordig in de tweede helft. Toch werd er met 2-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Excelsior. Na de wedstrijd kwam het goede nieuws van het gelijkspel van medekoploper Sparta.

‘We begonnen goed,’ zei coach Gaston Taument. ‘We drukten Excelsior naar achter, maar moesten achterin oppassen voor de snelle jongens voorin van Excelsior. Zij speelden op de reactie.’

Al na drie minuten kreeg Rico Speksnijder een grote kans, maar hij miste. Even later leek Jaden Slory zijn ploeg op 1-0 te zetten, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 23ste minuut was het wél raak. Ismail Oulad M’Hand schoot binnen. Taument: ‘Het was wachten op de 2-0, maar de 1-1 viel uiteindelijk aan de andere kant. We wilden winnen, want volgende week is de topper tegen medekoploper Sparta.’

Uiteindelijk viel de 2-1 vlak voor tijd, weer via Oulad M’Hand. ‘En toen hoorden we ook nog dat Sparta gelijk had gespeeld. Dus we gaan met twee punten voorsprong richting die topper om hopelijk het jaar mooi af te sluiten.’

Feyenoord Onder 13 – Excelsior Onder 13 2-1
23’ 1-0 Ismail Oulad M’Hand
32’ 1-1
59’ 2-1 Ismail Oulad M’Hand