MATCHDAY! FC Utrecht - Feyenoord

MATCHDAY! FC Utrecht - Feyenoord

Feyenoord gaat zondagmiddag in Stadion Galgenwaard op zoek naar de vierde overwinning op rij. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst gaat op bezoek bij FC Utrecht en de wedstrijd begint om 14:30 uur. Vorig seizoen leek Feyenoord geen punten over te houden aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Michiel Kramer maakte in de uiterste slotfase 3-3 met zijn hoofd en redde daarmee een punt voor zijn ploeg.

Teamnieuws
Net als in de thuiswedstrijd tegen Napoli (2-1) kan Van Bronckhorst zondag geen beroep doen op Miquel Nelom. De verdediger is nog geblesseerd, evenals Eric Botteghin, Ridgeciano Haps en Jan-Arie van der Heijden. Achter de namen van Bart Nieuwkoop en Karim El Ahmadi staat nog een vraagteken. De training van zaterdag moet uitwijzen of het tweetal in actie kan komen tegen FC Utrecht.

De ziekenboeg van FC Utrecht is dit seizoen behoorlijk vol. Anouar Kali, Patrick Joosten, Jean-Christophe Bahebeck en Simon Makienok kunnen tegen Feyenoord sowieso niet in actie komen. Het viertal is al langere tijd niet inzetbaar door blessures. Daarnaast is het nog onzeker of Yassin Ayoub en Ramon Leeuwin kunnen spelen. Zij ontbraken vrijdag op de training.

Visie van de trainer
‘De overwinning in de Champions League werkt positief, dat merk ik ook aan de jongens,’ sprak Van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie. ‘FC Utrecht staat dicht bij ons op de ranglijst, in dat opzicht is het wel een concurrent van ons. Ze hebben een sterke ploeg, die dit seizoen goede wedstrijden gespeeld heeft maar ook wat tegenvallende resultaten heeft behaald.’

Afgelopen weekend, na de remise tegen PEC Zwolle (1-1), loofde Ten Hag de strijdbaarheid van zijn ploeg. ‘We kunnen leven met dit gelijkspel als je ziet waar we vandaan kwamen en het niet makkelijk was. De complimenten zijn voor de ploeg, hoe ze zich hebben teruggeknokt in de wedstrijd. Het is de kracht van deze ploeg om zich terug te vechten na een achterstand. We willen tegen een topteam als Feyenoord een resultaat neerzetten en gaan zondag vol voor de winst in een kolkend Stadion Galgenwaard.'

Vorm
Feyenoord heeft na een mindere periode de goede vorm weer te pakken. De laatste twee competitiewedstrijden werden gewonnen en in de Champions League boekte de ploeg van Van Bronckhorst deze week een knappe 2-1 overwinning op Napoli waardoor het met opgeheven hoofd het miljoenenbal verliet. Feyenoord pakte dit seizoen tot dusver de meeste punten in uitwedstrijden in de Eredivisie.

Ook FC Utrecht zit in een goede flow. De Domstedelingen verloren in de laatste acht Eredivisie-wedstrijden slechts één keer. In de Galgenwaard verspeelde het team in de competitie alleen punten tegen PSV (1-7) en NAC Breda (1-1). FC Utrecht staat momenteel op de zesde plaats op de ranglijst. De achterstand op Feyenoord bedraagt één punt.

Historie
Feyenoord ging 47 keer eerder op bezoek bij FC Utrecht en wist 21 keer te winnen in Stadion Galgenwaard. Elf keer won de thuisploeg, vijftien keer eindigde FC Utrecht – Feyenoord in een gelijkspel. Van de laatste elf Eredivisie-ontmoetingen op bezoek bij FC Utrecht verloor Feyenoord één keer. De laatste keer dat Feyenoord puntloos terugkeerde naar Rotterdam was op 17 december 2006. FC Utrecht won destijds met 2-1.

FC Utrecht – Feyenoord
Zondag 10 december om 14:30 uur in Stadion Galgenwaard
Scheidsrechter: Kuipers

Laatste ontmoetingen

Uit
27/11/2016 FC Utrecht – Feyenoord 3-3
28/02/2016 FC Utrecht – Feyenoord 1-2
01/03/2016 FC Utrecht – Feyenoord 0-0
19/01/2016 FC Utrecht – Feyenoord 2-5
12/08/2012 FC Utrecht – Feyenoord 0-1

Thuis
16/04/2017 Feyenoord – FC Utrecht 2-0
08/08/2015 Feyenoord – FC Utrecht 3-2
24/08/2014 Feyenoord – FC Utrecht 1-2
22/09/2013 Feyenoord – FC Utrecht 1-0
17/03/2013 Feyenoord – FC Utrecht 2-1

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties