Feyenoord wint rechtszaak: EZ Trader moet betalen

Feyenoord wint rechtszaak: EZ Trader moet betalen

EZ Trader moet Feyenoord een half miljoen euro betalen. Het bedrijf wil al jaren onder zijn contractverplichtingen uit. De Israëlische directeur van de firma, met een kantoor in Tel Aviv, was ontstemd over antisemitische spreekkoren en sisgeluiden van de Rotterdamse aanhang.

Dit meldt Voetbal International. Al een maand na ingang van het contract wilde de sponsor echter stoppen met Feyenoord. Dat was nadat hij de clash tegen Ajax had bezocht. Als zoon van een familie die de Holocaust had overleefd kon hij geen sponsor zijn van Feyenoord, schreef de directeur van EZ Trader in een brief.

Hij weigerde te betalen en Feyenoord spande daarom een zaak aan bij het Nederlands Arbitrage Instituut. Geoordeeld werd dat het contract na betaling van de helft van het sponsorgeld mocht worden ontbonden. Daar legde de directeur zich niet bij neer en hij stapte naar het Gerechtshof in Den Haag. Uit een recent gepubliceerde uitspraak van dit Gerechtshof, blijkt dat Feyenoord deze opmerkelijke sponsorkift heeft gewonnen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties