Tapia: ''That’s me. Ik ga ook niet veranderen''

woensdag 6 december 2017 07:10 96.200 keer bekeken 110 reacties Pro Shots

Waar Feyenoord vandaag om 20:45 voor de eer speelt tegen Napoli, daar speelt de tegenstander voor de laatste kans om de knock-out fase van de Champions League te bereiken. Dat de zenuwen bij de tegenstander wat groter zijn dan bij Feyenoord, zou een voordeel kunnen zijn. Renatio Tapia is een van de spelers die de tegenstander van scoren af moet houden en zijn medespelers aanvallend moet bedienen. In zijn spel laat hij wel eens vreemde capriolen zien.

"That’s me. Ik ga ook niet veranderen. Een verdediger moet af en toe de bal uit het stadion schieten, maar dat zal ik nooit doen. Liever een creatieve oplossing, ook al schrikken anderen daar wel eens van. Ik weet dat ik het kan."

"Het is zwaar om dat veld in De Kuip te betreden, je helemaal leeg te spelen en dan met lege handen te eindigen. Dat is in de Champions League én in de competitie gebeurd dit seizoen", zo vertelt hij aan De Telegraaf. Hij ziet ook lichtpunten: "Als we zo doorgaan, halen we ze (AZ, Ajax en PEC Zwolle, red.) in. Geloof me."

De resultaten in de Champions League vallen tegen, maar net zoals zijn trainer en zijn medespelers ziet hij nog steeds de meerwaarde van deelname aan het miljardenbal in. "Als je omhoog wilt als speler, moet je veel grote Europese wedstrijden spelen. Als je de beste wilt zijn of bij de besten wilt horen, moet je tegen de besten spelen."

Ook Giovanni van Bronckhorst krijgt nog een pluim van Tapia omdat de trainer niet begon te wisselen bij de mindere resultaten. "Dat heeft hij de vorige keer, toen Feyenoord een slechte fase kende, ook niet gedaan. Uiteindelijk heb ik teamgenoten daardoor weer aan vertrouwen zien winnen. De coach is stabiel en dan wordt het team dat ook.”

Gerelateerd nieuws
110 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 50 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65558 leden - Op dit moment zijn 328 mensen actief, waarvan 76 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved