Tapia maakt indruk: ''Beter dan ik ooit had verwacht''

Tapia maakt indruk: ''Beter dan ik ooit had verwacht''

Renato Tapia ging de afgelopen seizoenen anoniem door het leven als speler van Feyenoord, maar is sinds enkele maanden een belangrijke schakel in de defensie. Ook tegen Vitesse (1-0 winst) speelde de Peruviaan een sterke wedstrijd.

Ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel was tegen de Arnhemmers onder de indruk van Tapia. “Ik vond hem wel goed spelen, alleen had hij wel weer zo’n momentje”, stelt hij bij RTV Rijnmond. “Een pirouette in zijn eigen strafschopgebied… Gelukkig liep het nu wel goed af. Hij liet ook dingen zien die mij wel bevielen: hij is sterk, blijft gaan en heeft voetballend vermogen.”

“Die momentjes, dat zit gewoon in hem. Hij is een middenvelder, dat zie je dan. Toch doet hij het puur verdedigend heel goed, beter dan ik ooit had verwacht. Zo’n pirouette kan je als middenvelder doen, maar niet als centrale verdediger. Daar moet Giovanni van Bronckhorst echt iets aan doen. Straks gaat het een keer fout in in bijvoorbeeld het bekertoernooi. Dan is het ‘dag hoofdprijs’.”

Lees meer over
Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties