Feyenoord praat met Amerikaanse investeringsbank

Feyenoord praat met Amerikaanse investeringsbank

Voor de financiering van Feyenoord City is Feyenoord uitgekomen bij de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs. "We hopen begin januari een akkoord te hebben met deze bank," meldt een woordvoerder aan het Algemeen Dagblad.

Het krediet van zo'n 20 miljoen euro gaat gebruikt worden voor het voorwerk. "Het gaat om de periode tussen de plannenmakerij en de werkelijke start van het project. Er zijn mensen aan het werk, en die moeten worden betaald. Dat geldt bijvoorbeeld voor de architecten die een voorontwerp maken." Het is nog onduidelijk of Goldman Sachs ook betrokken gaat worden bij de financiering van het nieuwe stadion.

Voorzitter Conré Oostrom van de aandeelhoudersclub VASF van Stadion Feijenoord (VASF) weet dat er onder de supporters gemengde gevoelens zijn over deze investering, maar hij geeft Feyenoord het voordeel van de twijfel. "Het zou best kunnen zijn dat Feyenoord zo’n grote Amerikaanse investeerder ook in het verdere traject wil betrekken. Als dat zo is, kan dit een uitstekende kandidaat zijn. Maar voor ons geldt in alle gevallen dat we dit proces constructief maar kritisch volgen. Als er maar een oplossing uit de bus komt die voor Feyenoord het beste is."

Klik hier voor het complete artikel

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties