Berghuis: ''We vergaten zelfs de celebration met supporters''

Berghuis: ''We vergaten zelfs de celebration met supporters''

Feyenoorder Steven Berghuis was zaterdagavond belangrijk voor zijn ploeg. De aanvaller leverde twee assists af in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen. Ook zijn trainer, Giovanni van Bronckhorst, was blij met hem. Volgens de aanvaller zelf ging het ook goed.

“Het was lekker, dat klopt”, zegt Berghuis over zijn assists tegenover Voetbal Inside. “Dat is wat je wilt. Vooral bij het tweede doelpunt, dat Nico hem ook afmaakt. Dan herinnert iedereen zich dat nog. Die panna vond ik wel lekkerder dan dat hakje. Het gebeurt gewoon, als je lekker in de wedstrijd zit. Dat gaat op intuïtie, dat is voor mij altijd wel de goede weg.”

De zege in Groningen was de eerste sinds begin november. “We vergaten zelf de celebration te doen met de supporters”, aldus Berghuis. “We hadden lang niet gewonnen. Maar voetbal ligt zo dicht bij elkaar, man. Andere wedstrijden hadden we ook aan de goede kant van de score kunnen zitten. Nu hadden we ook 1-0 achter kunnen komen. Het ligt zo dicht bij elkaar.”

“We hebben nu ook even geen doordeweekse wedstrijd, dus dan kunnen we wat meer trainen. Dat hebben we heel weinig kunnen doen waardoor we niet naar elkaar toe konden groeien. Met verliespartijen en gelijke spelen gaat dat dan niet groeien. Als je nieuwe spelers hebt en je traint elke dag met elkaar meerdere patronen, dan gaat dat misschien sneller. Nu hadden we niet altijd die mogelijkheid.”

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties