'Gio' looft Berghuis: ''Twee fantastische assists''

'Gio' looft Berghuis: ''Twee fantastische assists''

Na een slechte periode heeft Feyenoord uit bij FC Groningen eindelijk weer drie punten gepakt. Trainer Giovanni van Bronckhorst is tevreden, zo laat hij na afloop merken voor de camera's van FOX Sports.

"Ik ben tevreden over het aantal kansen dat we creëerden en over de verdedigende discipline die we na de 0-1 getoond hebben", aldus Van Bronckhorst. Een belangrijke rol was er daarbij voor Steven Berghuis, die bij beide goals verantwoordelijk was voor de assist. "Het waren twee fantastische assists. Hij is een frivole speler die dit soort acties kan maken. Dat heeft ons vandaag in het zadel geholpen."

Complimenten zijn er ook voor Sven van Beek. "Het is bewonderenswaardig hoe hij terug is gekomen na zijn blessure. Hoe hij het deze week oppakt, de rust die hij uitstraalt, de verdedigende kwaliteitEN die hij toont. Daarin is hij erg belangrijk voor het team."

Van Bronckhorst koos vandaag voor Sofyan Amrabat in plaats van Jens Toornstra, mede omdat Amrabat tegen Manchester City een goede wedstrijd speelde. "Dat zette hij vandaag door. Hij heeft een aantal keer goed zijn fysiek gebruikt en het veld overgestoomd."

[dumpitem=16800]

Lees meer over
Steven Berghuis Sven van Beek Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties