Ochtendjournaal: Feyenoord toont tekenen van herstel

Ochtendjournaal: Feyenoord toont tekenen van herstel

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Na de nederlaag tegen Manchester City (1-0) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat het onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant komt een bezield Feyenoord net tekort. “De Champions League is een leerschool voor Feyenoord, een excursie over de verlichte boulevards van het Europees topvoetbal. Het was zo’n wedstrijd van een elftal dat veel kan maar niet zo veel wil op zo’n loze avond tegen een ploeg die veel wil maar aanzienlijk minder kan. Feyenoord, op de rand van een sportieve crisis, toonde in elk geval lef en bezieling en kreeg voor rust zelfs een paar kansjes, na de theepauze had vooral Berghuis een Hollands doelpunt moeten maken op Engelse grond. Uiteindelijk verliezen de Rotterdammers de wedstrijd in de slotfase bij een moment van absolute klasse van Man City. Het is geen schande om hier te verliezen, maar de ommekeer zal wel snel moeten volgen. Resultaat is heilig.”

“Het Feyenoord dat zich afgelopen week klein, af en toe bijna piepklein had gemaakt, had gisteren opeens de borst fier vooruit in het Etihad Stadium. Manchester City, vooraf door Giovanni van Bronckhorst niet ten onrechte bestempeld als één van de sterkste elftallen ter wereld, zocht en zocht tegen de landskampioen van Nederland. Die speelde gedisciplineerd, geconcentreerd en met passie en bleef knap overeind. Het was waarschijnlijk het signaal van zijn elftal waar Van Bronckhorst al zo lang vurig naar verlangde. Met slechts drie overwinningen in de laatste veertien duels mocht er voor het treffen gerust worden gesproken over een sportieve crisis in Rotterdam-Zuid. En op bezoek bij de koploper van de Premier League zonder de geschorste Karim El Ahmadi en met de niet okselfrisse Nicolai Jorgensen op de bank, was de verwachting eigenlijk dat Feyenoord zou worden weggevaagd. Het werd uiteindelijk alles behalve dat, Feyenoord oogst lof van het uitvak en thuisvak en kan weer wat vertrouwen kweken richting de resterende wedstrijden voor de winterstop”, valt te lezen in het Algemeen Dagblad

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties