Feyenoord treft Manchester City in absolute topvorm

Feyenoord is in Groep F van de Champions League gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, Manchester City en Napoli. Feyenoord.nl zet gedurende de groepsfase na elke speelronde de prestaties van de tegenstanders op een rij.

City behoudt koppositie
Manchester City, dinsdag de tegenstander van Feyenoord in speelronde vijf, won zaterdag met 0-2 bij Leicester City. De ploeg van trainer Pep Guardiola scoorde op slag van rust via Gabriel Jesus en kort daarna via Kevin de Bruyne, waarmee de elfde zege in twaalf competitieduels een feit was. Door de overwinning behoudt koploper City, dat zich in de Champions League al geplaatst heeft voor de volgende ronde, een voorsprong van acht punten op stadgenoot Manchester United.

Napoli te sterk voor Milan
Ook Napoli maakte in eigen land geen fout. De koploper van de Serie A was zaterdagavond in het eigen Stadio San Paolo met 2-1 te sterk voor AC Milan. Lorenzo Insigne en Piotr Zielinkski scoorden voor de thuisploeg, die Milan pas in blessuretijd iets terugzagen doen. Naaste achtervolger Juventus staat na een 3-2 verlies tegen Sampdoria inmiddels op vier punten achterstand van Napoli en zag Inter Milan de tweede plaats overnemen in de strijd om de landstitel.

Misstap voor Shakhtar Donetsk
Shakhtar Donetsk, dat dinsdag op bezoek gaat bij Napoli, leed vrijdagavond een verrassende thuisnederlaag tegen Oleksandria. Bernard maakte de openingstreffer ongedaan, maar nog voor rust kwamen de bezoekers op 1-2. Shakhtar zag nummer twee Dinamo Kiev daardoor naderen tot vier punten, terwijl de achtervolgers ook nog een wedstrijd tegoed hebben.