De tegenstander: VVV zoekt vorm na verassende start

De tegenstander: VVV zoekt vorm na verassende start

Na een verrassend sterke competitiestart is VVV-Venlo de laatste weken op zoek naar de juiste vorm. De gepromoveerde Limburgers reizen zaterdag naar De Kuip in de wetenschap dat de laatste competitiezege dateert van eind september.

Verrassende promovendus
Na de promotie van deze zomer lag een lastig Eredivisieseizoen in de lijn der verwachting, maar in de eerste weken van het seizoen verraste de club uit Venlo vriend en vijand. Dankzij zes punten uit de eerste twee speelrondes stond de club zelfs op de tweede plaats in de competitie. De laatste vijf wedstrijden zit er echter zand in de Venlose machine en werd slechts eenmaal gewonnen.

Topscorer zoekt goede vorm
Als het aan VVV-Venlo ligt, hervindt Clint Leemans zaterdagavond in De Kuip zijn goede vorm. De middenvelder is met vijf competitiedoelpunten topscorer van de Limburgers en was verantwoordelijk voor vier van de laatste zes Eredivisiedoelpunten van zijn ploeg. De oud-jeugdspeler van PSV wist, evenals zijn ploeggenoten, in de laatste drie wedstrijden het net echter niet te vinden.

Droom komt uit
De wedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo is voor Moreno Rutten een bijzondere. De verdediger speelde tussen 2008 en 2012 in de jeugdopleiding van de regerend landskampioen. Na zijn periode in Rotterdam verkaste Rutten naar FC Den Bosch waarna hij in de zomer van 2015 de overstap naar De Koel maakte. Nadat Rutten vorig seizoen met zijn club promoveerde, dacht hij direct weer aan zijn oude club. ‘Ik heb er altijd van gedroomd om in de Eredivisie te spelen. Vooral in De Kuip, tegen mijn oude club Feyenoord,’ sprak hij destijds.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties