Van Hanegem vergeet Happel nooit: ''Een geweldenaar''

dinsdag 14 november 2017 16:49 54.605 keer bekeken 39 reacties Pro Shots

Het is vandaag 25 jaar geleden dat de legendarische trainer Ernst Happel overleden is. Niet alleen leidde hij Feyenoord in 1970 naar de Europa Cup 1 (de voorloper van de Champions League) en de wereldbeker, maar een jaar later werd hij ook kampioen met de Rotterdamse club: een succesvollere trainer heeft Feyenoord zowel eerder als later nooit gehad.

Willem van Hanegem legt in het Algemeen Dagblad uit dat Happel niet zoveel woorden nodig had om zijn wedstrijdplan over te brengen. "Happel had bij Feyenoord een paar minuten nodig om de te hanteren tactiek uit te leggen. Tegenwoordig lijkt het wel of al die trainers een schilderij willen maken, met al die kleuren die allerlei looplijnen moeten aangeven."

Van Hanegem neemt de mensen die denken dat hij geen goede relatie had met Happel niet serieus. "Zeggen de mensen dat ik een haat-liefdeverhouding met hem had? Het was alleen het laatste. Ik moest eens op het matje komen. Er zaten zes bestuursleden bij. Ik kom binnen, ik kijk Happel aan, we beginnen te lachen en we geven elkaar een hand. Al die bestuursleden zaten daar voor niets."

De stille, grote trainer zal door Van Hanegem nooit vergeten worden: "Hij was er voor zijn spelers. Een geweldenaar.'' Na een succesvolle periode verliet Ernst Happel Feyenoord: "We hebben zoveel meegemaakt. Ik moest het opgeven. Als je teveel wint, dan wordt de discipline minder. We begonnen elkaar te aardig te vinden. Je lijdt en en huilt samen, je lacht en wint samen... zoiets mag niet te lang duren."

Gerelateerd nieuws
39 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 20 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65421 leden - Op dit moment zijn 961 mensen actief, waarvan 273 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting