El Ahmadi trots: ''Ook met Feyenoord meegemaakt''

maandag 13 november 2017 05:00 98.915 keer bekeken 551 reacties Pro Shots

Karim El Ahmadi maakte zaterdagavond een historische avond mee in het Marokkaanse voetbal. De middenvelder van Feyenoord won met het nationale team van Ivoorkust en plaatste zich daardoor voor het WK in Rusland. Het is de eerste keer sinds 1998 dat Marokko uitkomt op het eindtoernooi.

“Het was echt heel mooi en speciaal wat we hebben gerealiseerd”, blikt El Ahmadi terug bij Ziggo Sport. “Het was voor mij echt een ontlading. Voor heel Marokko. Om eerlijk te zijn kwam het echte besef later pas. Op mijn hotelkamer, toen ik zag hoeveel mensen we blij hadden gemaakt.”

“Ik zag oudere mensen huilen”, vervolgt de aanvoerder van Feyenoord. “Het was heel lang geleden. Ik heb het ook met Feyenoord meegemaakt met het kampioenschap en nu met Marokko. Achttien jaar geen kampioen, twintig jaar geen WK. Het is dus heel speciaal.”

Van zijn Feyenoord-collega’s ontving El Ahmadi veel felicitaties. “Iedereen heeft berichtjes gestuurd. De trainer, iedereen. Ze zijn allemaal blij. Ook in de groepsapp met al die jongens. Ze gunnen het ons allemaal. Natuurlijk hebben we ook veel jongens in de groep van Marokko die zijn opgegroeid in Nederland. Dat is iets extra’s. Dat er ook veel mensen in Nederland zijn die blij voor ons zijn.”

Gerelateerd nieuws
551 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 61 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65708 leden - Op dit moment zijn 184 mensen actief, waarvan 88 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved