El Ahmadi trots: ''Ook met Feyenoord meegemaakt''

El Ahmadi trots: ''Ook met Feyenoord meegemaakt''

Karim El Ahmadi maakte zaterdagavond een historische avond mee in het Marokkaanse voetbal. De middenvelder van Feyenoord won met het nationale team van Ivoorkust en plaatste zich daardoor voor het WK in Rusland. Het is de eerste keer sinds 1998 dat Marokko uitkomt op het eindtoernooi.

“Het was echt heel mooi en speciaal wat we hebben gerealiseerd”, blikt El Ahmadi terug bij Ziggo Sport. “Het was voor mij echt een ontlading. Voor heel Marokko. Om eerlijk te zijn kwam het echte besef later pas. Op mijn hotelkamer, toen ik zag hoeveel mensen we blij hadden gemaakt.”

“Ik zag oudere mensen huilen”, vervolgt de aanvoerder van Feyenoord. “Het was heel lang geleden. Ik heb het ook met Feyenoord meegemaakt met het kampioenschap en nu met Marokko. Achttien jaar geen kampioen, twintig jaar geen WK. Het is dus heel speciaal.”

Van zijn Feyenoord-collega’s ontving El Ahmadi veel felicitaties. “Iedereen heeft berichtjes gestuurd. De trainer, iedereen. Ze zijn allemaal blij. Ook in de groepsapp met al die jongens. Ze gunnen het ons allemaal. Natuurlijk hebben we ook veel jongens in de groep van Marokko die zijn opgegroeid in Nederland. Dat is iets extra’s. Dat er ook veel mensen in Nederland zijn die blij voor ons zijn.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties