Krabbendam verwacht geen vertrek Van Geel naar KNVB

zondag 12 november 2017 19:23 100.215 keer bekeken 177 reacties Pro Shots

Martin van Geel wordt genoemd als de mogelijke nieuwe technisch directeur van de KNVB. De 56-jarige Van Geel zou daarmee Eric Gudde volgen richting de voetbalbond. Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, denkt niet dat de overgang daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

“Dat denk ik niet, maar het ligt er natuurlijk aan wat de KNVB nodig heeft”, stelt de journalist tegenover RTV Rijnmond. “Een technisch directeur bij een voetbalclub is natuurlijk iets anders dan bij een voetbalbond. Van Geel doet bij Feyenoord niets anders dan het verkopen en kopen van spelers, contracten openbreken en verlengen en datzelfde bij de jeugdspelers. Dat is zijn primaire taak.”

“Als je mensen bij de jeugdopleiding van Feyenoord spreekt, dan is hij niet de td die alle jeugdwedstrijden afloopt om te kijken wat voor talent er rondloopt op Varkenoord. Daarbij is hij ook de man die in zijn eerste jaren alles op de jeugdopleiding gooide, noodgedwongen omdat er geen geld was. Nu er wel geld is, zie je dat hij het liefst spelers koopt.”

“Hij is niet de directeur die het moet hebben van een heel heldere voetbalvisie, maar een pragmaticus die gewoon koopt en verkoopt en op die manier Feyenoord heeft geholpen. Hij is medeverantwoordelijk dat Feyenoord uit de financiële ellende is gekomen en dat de club kampioen is geworden. Je moet echter ook kijken naar de lange termijn. Dan zie ik vanaf Varkenoord geen spelers meer doorkomen tegenwoordig. Misschien is het dus naar de andere kant wat doorgeslagen.”

“De KNVB heeft nu juist behoefte aan een technisch directeur die een heldere voetbalvisie heeft en die kan uitrollen binnen de trainersopleiding, die trainers kan aanstellen bij nationale jeugdteams en met jeugdopleidingen om te tafel moet gaan om te kijken hoe er beter getraind kan worden. Dat is een totaal ander type dan Martin van Geel is”, besluit hij. 

Gerelateerd nieuws
177 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 78 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65421 leden - Op dit moment zijn 961 mensen actief, waarvan 273 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting