Feyenoord Onder 17 zet zegereeks voort

Op bezoek bij FC Emmen heeft Feyenoord Onder 17 de ongeslagen status behouden. De ploeg van coach Melvin Boel won met 2-4, terwijl ook Onder 16 en Onder 13 zeges boekten. Vanwege interlandvoetbal kwam Feyenoord Onder 19 niet in actie, terwijl Onder 18 (0-5 winst tegen Jong Brielle) en Onder 14 (2-4 verlies tegen Excelsior) oefenduels speelden. De verslagen van de competitiewedstrijden van de Feyenoord Academy-teams uit boven- en middenbouw lees je hieronder.

Onder 17 herpakt zich op tijd
Feyenoord Onder 17 speelde een prima wedstrijd, maar liet zich aan het eind van de eerste helft toch even verrassen door FC Emmen. Gelukkig herpakte het team van trainer Melvin Boel zich in de tweede helft: 2-4.

Feyenoord Onder 17 kampt nog steeds met blessures en dus er speelden in Emmen opnieuw een aantal spelers van Onder 16 mee. Nadat het team van Melvin Boel het stormachtige begin van FC Emmen had overleefd en Daniel van Leeuwen met een lichte hersenschudding het veld al had moeten verlaten, kwam de ploeg via Marouan Azarkan op 0-1. Hij schoot binnen via een vrije trap. Een klein kwartier later was Azarkan de aangever bij de 0-2 van aanvoerder Splinter de Mooij. Hij nam een vrije trap snel. ‘Daarna hadden we eigenlijk 0-3 en 0-4 moeten maken. We raakten via Naoufal Bannis en Crysencio Summerville nog de paal en lat,’ vertelde Boel.

In plaats van dat Onder 17 uitliep, kwam Emmen plotseling terug in het duel. Vlak voor rust vielen de 1-2 en 2-2. ‘Dan is het natuurlijk een andere wedstrijd, maar geluk konden we in de rust ons herpakken en dat hebben we gedaan. We moesten terug naar het spel van voor de twee goals.’ Dat deed Feyenoord dan ook. Naoufal Bannis en De Mooij beslisten de wedstrijd in het oosten. Emmen eindigde het duel met tien man.

Boel: ‘We hebben de draad weer opgepakt en uiteindelijk een prima uitslag neergezet. Alleen hadden we meer doelpunten moeten maken. We zijn niet van slag geraakt door die twee goals. Dat was goed. We hebben een dominante wedstrijd gespeeld.”

FC Emmen Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-4
15’ 0-1 Marouan Azarkan
26’ 0-2 Splinter de Mooij
38’ 1-2
40’ 2-2
64’ 2-3 Naoufal Bannis
73’ 2-4 Splinter de Mooij

Opstelling Feyenoord Onder 17
Joey Koorevaar, Daniel van Leeuwen (6’ Tom Brugman), Denzel Hall, Ramon Hendriks, Jay den Haan, Ömer Gündüz, Sven Zitman (68’ Malik Dijksteel), Splinter de Mooij, Crysencio Summerville, Naoufal Bannis, Marouan Azarkan (63’ Stan Maas).

Onder 16 toont veerkracht met tien man

Feyenoord Onder 16 was heer en meester in de eerste helft tegen FC Volendam. De kansen werden niet afgemaakt en toen kreeg keeper Devin Remie ook nog rood. Volendam benutte de strafschop, waarna de Rotterdammers in de achtervolging moesten. Dat leverde op de valreep alsnog winst op: 2-3.

Er leek niets aan de hand voor Onder 16. Abdel Belarbi had de 0-1 gemaakt in Noord-Holland en Feyenoord was de bovenliggende partij. ‘Volendam werd een paar keer gevaarlijk via counters, zo viel ook miraculeus de 1-1,’ zei coach Pieter Schrassert Bert. Ook daardoor raakten de Rotterdammers niet van de wijs en werden er kansen gecreëerd. Doelpunten vielen er niet. ‘We speelden verder een goede, stabiele eerste helft.’

Het moment van de wedstrijd vond één minuut voor rust plaats, toen Remie na een onenigheid met een speler van Volendam de rode kaart kreeg. De penalty werd vervolgens benut door de oranjehemden. Schrassert Bert: ‘Gelukkig hadden we toen de rust om een plan te smeden. We gingen met twee spitsen spelen om zo onze momenten te kiezen. Gek genoeg konden we heel veel druk geven met zijn tienen. Die jongens hebben keihard gewerkt. Toen viel vlak voor tijd die terechte 2-2. Met die 2-3 hebben we wellicht iets te veel gekregen. We waren met elf heel dominant, met zijn tienen een beetje dominant. Complimenten aan de jongens.’

FC Volendam Onder 16 – Feyenoord Onder 16 2-3
18’ 0-1 Abdel Belarbi
25’ 1-1
40’ 2-1
78’ 2-2 Jordy Axt
80’ 2-3 Jordy Axt

Opstelling Onder 16
Devin Remie, Steven van der Sloot, Enrique van der Lubbe, Twan van der Zeeuw, Robyn Esajas (72’ Jordy Axt), Rychaintelo Knoll, Sem Valk (76’ Shiloh ’t Zand), Aimé Omgba (40’ Rutger Bax), Mimeirhel Benita, Abdel Belarbi, Jorule Raphaela (50’ Guus Baars).

Onder 15 lijdt thuisnederlaag

Feyenoord Onder 15 begon goed, maar stond tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam wel zonder punten. Coach Mark Otten zag dat zijn team niet onverstoorbaar genoeg was. En dus zaten de spelers na afloop van de 2-3 nederlaag met een zuur gezicht in de kleedkamer.

Onder 15, dat met een iets andere samenstelling speelde omdat een paar spelers met Onder 16 meededen, begon goed en kreeg wat kansjes, terwijl FC Volendam nauwelijks gevaarlijk werd. Ook al scoorde de thuisploeg niet, het spel gaf vertrouwen. Salah Oulad M’Hand scoorde in de tweede helft vanuit een vrije trap.

‘Een goede, mooie goal,’ aldus Otten. ‘Op dat moment leek er niets aan de hand voor ons. We hebben controle over de wedstrijd. Volendam had een paar grote, snelle aanvallers, maar die hadden we in ons zak. Wij misten voorin het overzicht om de genadeklap uit te delen. Toen viel uit een ingooi plotseling de 1-1 door een dekkingsfout van ons. Daarna gingen we vol voor die 2-1, maar kregen we de 1-2 om de oren. Dat is zuur, ja.’

Otten had er net als zijn spelers de pee in. ‘Het is uiteraard makkelijk om afspraken na te komen als alles op rolletjes loopt, maar wij zijn in de jeugd uiteraard ook op zoek naar spelers die onverstoorbaar zijn als het even wat minder gaat. Dat was niet iedereen vandaag. Het is een uitdaging, maar daar worden wel wedstrijden op beslist.’

Feyenoord Onder 15 – FC Volendam 1-2
43’ 1-0 Salah Oulad M’Hand
57’ 1-1
69’ 1-2

Opstelling Feyenoord Onder 15
Sam Pak, Dylan Veenvliet, Lennard Hartjes, Morgan Zouan, Max Christoffel, Salah Oulad M’Hand, Milan Hokke, Giuliany Ben-David dos Santos (62’ Joris Rijnja), Bienvenu Matabaro (55’ Joci Chantre), Nesto Groen, Corné van Houwelingen (36’ Kai Bodo).

Simpele bekerzege voor Onder 13

Feyenoord Onder 13 won simpel met 0-4 bij Spijkenisse. Hoewel de ploeg van trainer Gaston Taument veel beter was, werd dat niet in de score uitgedrukt. ‘Je merkt toch dat de jongens net wat meer met de bal gaan lopen dan normaal. De eerste helft was dan ook statisch, veel uit stand. Je moet tempo in het spel brengen, bewegen. Dan kan je deze tegenstander makkelijk verslaan,’ aldus Taument.

Na een matige eerste helft was het spel na rust, nadat Jordan Zirkzee zijn ploeg op voorsprong had gezet, beter. Taument: ‘Ik heb twee keer gewisseld, om te laten zien dat het beter moest. Daarna scoorden we nog drie keer via Mike Kleijn, Romano van den Beek en Rainey Breinburg. Maar het had net zo goed in de dubbele cijfers kunnen eindigen. Maar goed, winnen was belangrijk, op naar de volgende ronde.’

Spijkenisse – Feyenoord Onder 13 0-4
25’ 0-1 Jordan Zirkzee
32’ 0-2 Mike Kleijn
50’ 0-3 Romano van den Beek
56’ 0-4 Rainey Breinburg