Tapia: ''Ik denk dat de mensen dat heel lang gaan vieren''

dinsdag 7 november 2017 11:10 126.185 keer bekeken 264 reacties Pro Shots

Renato Tapia is inmiddels aangekomen in Nieuw-Zeeland. Op 11 november speelt hij daar met Peru de heenwedstrijd in de play-offs voor het WK. Op 15 november ontvangt Peru Nieuw-Zeeland in de terugwedstrijd. Zondagavond stapte hij op het vliegtuig.

"Daarmee ging ik naar Seoul in Zuid-Korea. Dat eerste stuk duurde 17 uur en daarna vloog ik door naar Auckland in Nieuw-Zeeland. Daar verblijven we zo’n vijf dagen om met de hele ploeg van Peru te acclimatiseren. Het wordt vooral wennen aan de tijdzone waarin we terechtkomen. Na de wedstrijd in Nieuw-Zeeland vliegen we door naar Peru voor de return en dan vlieg ik pas weer terug naar Nederland."

In De Telegraaf vertelt de middenvelder dat hij er geen problemen mee heeft. "Mijn land wordt gek als we na 36 jaar weer een WK-ticket veroveren. Ik denk dat de mensen dat heel lang gaan vieren.’’ Voor zowel Karim El Ahmadi als Sofyan Amrabat staat er ook veel op het spel, als zij met Marokko in de laatste wedstrijd van de kwalificatiereeks aantreden tegen Ivoorkust.

Marokko heeft in die wedstrijd aan één punt genoeg om ook naar het WK af te mogen reizen. "Het wordt hoe dan ook een ongelooflijk spannende wedstrijd", aldus El Ahmadi in De Telegraaf. "We hadden al een druk programma, maar dit komt er nog even bij. Het is geen probleem, ik weet dat dit erbij hoort."

Net als het Peru van Renatio Tapia is ook Marokko al lange tijd niet meer aanwezig geweest op het allerhoogste podium. "Marokko kwalificeerde zich al twintig jaar niet meer voor het WK. Het hele land vindt het geweldig als we het nu weer halen."

Gerelateerd nieuws
264 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65708 leden - Op dit moment zijn 249 mensen actief, waarvan 86 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved