Zoetebier: ''Daar is Feyenoord altijd sterk in''

Zoetebier: ''Daar is Feyenoord altijd sterk in''

Feyenoord draait momenteel niet goed. De Rotterdammers staan momenteel op een zesde plaatst in de eredivisie. Volgens Edwin Zoetebier mist de ploeg van Giovanni van Bronckhorst Dirk Kuyt in de kleedkamer. "Zijn karakter wordt zeker gemist. Hij waakte binnen de kleedkamer over de groep en dat is hartstikke belangrijk."

Feyenoord-watcher Arman Avsaroglu is het daar mee eens. "Ja, dat denk ik wel. Niet zozeer qua voetbal, maar wel iemand met zijn drive. Een echte leider. Karim El Ahmadi gaat wel voorop in de strijd, maar praat minder en is meer met zichzelf bezig,'' zegt de journalist in gesprek met de NOS. ''Kuijt was echt bezig met een missie. Dat ene doel, dat zie je niet meer.''

Dit seizoen mist Feyenoord de echte honger naar de landstitel. "Dat merk je ook bij de supporters. Zo opgefokt als het vorig seizoen was... Dat is nu minder. De honger moet op een andere manier komen, maar dat lukt nog niet. Wat ook meespeelt, is dat ze vorig seizoen met een vast elftal speelden en nu niet, mede door alle blessures.''

Zoetebier verwacht dat Feyenoord nog gaat aanhaken bij PSV en Ajax. "Ik denk het wel. Als ze straks klaar zijn in Europa kan de focus vol op de competitie. Is dan ook het centrale duo hersteld, dan kunnen ze terugkomen. Feyenoord heeft minder kwaliteit dan PSV en Ajax, maar is een beter team. Daar is Feyenoord altijd sterk in. Ze moeten nu gewoon rustig blijven. Er zit een goede staf om het in goede banen te leiden."

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties