''We hebben er alles aan gedaan om Amrabat over te halen''

''We hebben er alles aan gedaan om Amrabat over te halen''

Sofyan Amrabat heeft deze week bekend gemaakt voor een interlandcarrière te kiezen bij Marokko. Dick Advocaat baalt van zijn besluit en geeft aan de afgelopen periode er alles aan gedaan te hebben om hem voor Oranje te laten kiezen.

"Wij hebben er alles aan gedaan om hem over te halen voor Oranje te kiezen. Ik heb zelf een goed gesprek met hem gehad, ook met zijn zaakwaarnemers. Uiteindelijk moet hij de keuze maken, niet ik. Ik kan niet oordelen of het een wijs besluit is. Ik heb gezegd: "Ik zou voor het Nederlands elftal kiezen.''

"Amrabat is een jongen die erg overtuigd is van zijn eigen kwaliteiten, dat is wel goed,'' vervolgt Dick Adovcaat. ''Wij hebben er als staf alles aan gedaan. Ik vind wel dat we dat soort talenten eerder moeten monitoren. Dat je eerder in contact treedt om te zorgen dat ze eerder een besluit nemen. Je kunt het al vroeg met de familie bespreken."

"Ik had zeker het gevoel dat Amrabat twijfelde. Als je anderhalf uur met die jongen zit met zijn begeleiding erbij, heb je wel het gevoel dat hij twijfelt. Zijn broer heeft hetzelfde gedaan. Ik geloof niet dat iemand het had kunnen omdraaien,'' aldus de bondscoach van Oranje op de persconferentie, die Tonny Vilhena en Steven Berghuis heeft geselecteerd.

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties