Timmer: ''Ze hebben hem niet voor niks gekocht''

Timmer: ''Ze hebben hem niet voor niks gekocht''

Na een slechte reeks bij Feyenoord wakkert de keepersdiscussie weer aan. Nu Kenneth Vermeer weer helemaal fit is hopen veel supporters dat hij de voorkeur krijgt boven Brad Jones. Oud-doelmannen van de Rotterdamse club, Joop Hiele en Henk Timmer, zouden niet nu al wisselen.

''Ik denk dat de schuld niet volledig bij Jones gelegd moet worden”, zegt Joop Hiele, dertien seizoenen lang keeper van de Rotterdammers, in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Achterin moet Gio, mede door blessures, heel veel omzetten en daardoor krijgt Jones steeds nieuwe verdedigers voor zich. Dat heeft invloed op een keeper.''

Joop Hiele vraagt zich af of Feyenoord wel voorruit gaat met Kenneth Vermeer. ''Ik vond Vermeer in de beker tegen Swift ook geen geweldige indruk maken: hij liet een bal door zijn handen glippen. In een fase van veel wisselingen is Feyenoord eigenlijk gebaat bij zoveel mogelijk vastigheid. Jones heeft wat meer rust in zijn keepersstijl en kan Feyenoord dus stabiliteit geven.''

Henk Timmer zou starten met Kenneth Vermeer in de tweede seizoenshelft. ''Ik zou na de winterstop Vermeer onder de lat zetten. De kracht van Kenneth ligt in het snel voortzetten van het spel en ik denk dat dit Feyenoord dat nodig heeft. Ze hebben hem niet voor niks gekocht. Mits fit is Vermeer gewoon een van de beste keepers van Nederland.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties