Ochtendjournaal: Eventuele titelaspiraties mogen de ijskast in

Ochtendjournaal: Eventuele titelaspiraties mogen de ijskast in

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Tweedaags na het gelijkspel met Roda JC (1-1) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant komt Feyenoord nu ook tegen de ploegen uit de onderste regionen tekort. Er bleek weer sprake te zijn van onderschatting en gemakzucht. In het kampioensjaar had de regerend landskampioen zijn vertrouwen kunnen terugwinnen tegen dit soort tegenstanders, het tegenovergestelde blijkt waar te zijn dit jaar. Het is nog maar de vraag of succescoach Giovanni van Bronckhorst deze ploeg op de rails krijgt met alweer dertien verliespunten na tien wedstrijden. Wellicht dat de trainer een verrassende ‘side-kick’ naar boven kan toveren met de nodige ondersteuning richting de Champions League-wedstrijden. Hoewel overwintering al weg lijkt, zal Feyenoord niet puntloos de Europese competitie willen verlaten.

‘’Vuist moet op tafel’’, kopt de Telegraaf vanochtend. Nicolai Jorgensen heeft dit seizoen pas één doelpunt geproduceerd voor Feyenoord, voornamelijk wegens een blessure, maar ook vanwege het gebrek aan aanvoer. Feyenoord maakt zijn eigen spits onschadelijk en dat is een wrange conclusie na de vierde wedstrijd op rij zonder overwinning. Met vleugelspelers als Berghuis en Larsson is ook merkbaar dat zij naar binnen trekken op jacht naar hun eigen doelpunt in plaats van Jorgensen de juiste zet richting het vijandelijke doel te geven. Van een incident is inmiddels geen sprake meer, dit Feyenoord mist momenteel de discipline om de kansen effectief te benutten.

Het seizoen is tien wedstrijden onderweg en Feyenoord moet zijn titelaspiraties nu al in de ijskast zetten. De achterstand van tien punten op koploper PSV - dat bovendien in bloedvorm is -, is te groot en bovenal heeft Feyenoord niet de vorm of kwaliteit om die achterstand te overbruggen. Wat is er overgebleven van de kampioen van vorig jaar? Zelfs sterkhouders zoals Jorgensen, El Ahmadi, Vilhena en Toornstra kunnen hun stempel niet meer op de wedstrijd drukken concludeert het Algemeen Dagblad. Steven Berghuis pikt bijna wekelijks zijn doelpunten mee, maar kan het elftal ook niet in zijn eentje dragen. Feyenoord raakt steeds verder achterop, maar niemand bij de landskampioen smijt met deuren. Wellicht dat ze bij het Maasgebouw denken dat het tij nog kan keren in Rotterdam, maar daar is het programma te druk voor en de tijd te kort. Ach, het komt goed. Of toch niet?

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties