Gustafson: ''Natuurlijk is het voor mij apart''

Gustafson: ''Natuurlijk is het voor mij apart''

Simon Gustafson komt dit seizoen op huurbasis uit voor Roda JC. De middenvelder speelde dit seizoen negen wedstrijden voor de Limburgers en wist daarin twee keer te scoren. Zaterdagavond treft hij Feyenoord, waar hij nog tot 2019 onder contract staat.

''Natuurlijk is het voor mij apart, het zal een beetje voelen alsof je tegen vrienden voetbalt. Maar tegelijkertijd is het ook een wedstrijd als alle andere. Daarom maakt het me eigenlijk niet zoveel uit. Het zal in ieder geval moeilijk worden. Ik hoop dat we Feyenoord goed partij kunnen bieden en dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen.''

''Roda JC heeft mij gehaald als versterking en met mijn kwaliteiten mag ik niet weglopen voor een leidersrol. De verantwoordelijkheid die daarbij hoort, draag ik graag,'' vervolgt Simon Gustafson op de clubwebsite van Roda JC. ''Ik weet dat ik het kan, óók tegen een club als Feyenoord.'' Afgelopen seizoen speelde de Zweed slechts 28 minuten in het shirt van Feyenoord.

''Vooropgesteld: de belangrijkste reden dat ik Feyenoord wilde verlaten, was dat ik wedstrijden wilde spelen. Ik sprak onder meer met Harm van Veldhoven en Robert Molenaar. Het klikte meteen en hun plannen spraken me heel erg aan. Ik had inderdaad een aantal mogelijkheden, maar mijn gevoel was hier het beste.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties