Van Bronckhorst: ''Winst enige dat telt tegen Swift''

Van Bronckhorst: ''Winst enige dat telt tegen Swift''

Na de klap in de Klassieker staat woensdagavond al weer de volgende wedstrijd op het programma voor Feyenoord. In de tweede ronde van de KNVB Beker neemt de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst het in De Kuip op tegen zaterdaghoofdklasser Swift. De opdracht is simpel: Feyenoord moet zich kwalificeren voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Van Bronckhorst is blij dat er na de nederlaag tegen Ajax binnen enkele dagen al een nieuwe wedstrijd volgt voor zijn ploeg. ''Verlies is het ergste wat er is in het voetbal,'' zegt de coach in gesprek met Feyenoord TV. ''Hoe sneller er weer een wedstrijd komt, hoe sneller je de kans krijgt om weer te winnen. Zeker in de fase waarin wij nu zitten, is winst het enige dat telt. Door winst krijg je vertrouwen.''

Waar Feyenoord in de eerste bekerronde ADO Den Haag uitschakelde (2-0), daar zorgde Swift voor een enorme stunt door bekerhouder Vitesse na strafschoppen te kloppen. Van Bronckhorst neemt het duel met de huidige nummer acht van de zaterdag Hoofklasse A dan ook serieus, maar gaat ervan uit dat zijn ploeg niet het volgende slachtoffer wordt van de stuntploeg uit Amsterdam.

''We hebben Swift op dezelfde manier geanalyseerd als alle tegenstanders,'' zegt Van Bronckhorst. ''Natuurlijk kun je hen minder volgen dan andere clubs, omdat de wedstrijden niet op tv komen, maar we hebben ze wel in een aantal wedstrijden bekeken. Tegen Vitesse waren de omstandigheden, waaronder een slecht kunstgrasveld, in het voordeel van Swift. Nu spelen wij thuis, op een goed, snel en groot veld. Al met al is dit een wedstrijd die we moeten winnen en dat zullen we ook gaan doen.''

[dumpitem=16677]

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties