''Vraag me af of Diks überhaupt nog opgesteld gaat worden''

''Vraag me af of Diks überhaupt nog opgesteld gaat worden''

Kevin Diks startte afgelopen zondag in het hart van de defensie van Feyenoord tijdens de Klassieker. De verdediger, die wordt gehuurd van Fiorentina, wist in zijn eerste maanden als Feyenoorder weinig potten te breken. Feyenoord-watcher Mikos Gouka vraagt zich af of Diks dit seizoen nog een rol van betekenis zal spelen in de Kuip.

“Diks was zondag tegen Ajax de gebeten hond, hij kan niks meer goed doen in de Kuip”, zegt Gouka in het NPO Radio1 Sportforum. “Ik vraag me af of hij überhaupt nog opgesteld gaat worden want als hij het veld al opkomt, is het publiek er al klaar mee.”

“Het leek er eerst op dat Sofyan Amrabat of Karim El Ahmadi naast Jerry St. Juste ging spelen. Van El Ahmadi kan je zeggen dat je met die wisseling het middenveld ontmanteld en Amrabat neemt nogal wat risico’s, dat zag je tegen Ajax ook.”

“Diks, zo heeft Giovanni van Bronckhorst eerder gezegd, kan in het centrum spelen. Daar viel ook wel wat voor te zeggen want hij speelt bij Jong Oranje dus moet een bepaald niveau hebben. Hij kan ook goed koppen. Aan de andere kant heeft hij het niet makkelijk in de Kuip.”

“De vierde optie was Lutsharel Geertruida, een jongen van net zeventien jaar”, vervolgt hij. “Ik moet daar wel om lachen want half Nederland zegt nu dat hij centraal had moeten spelen. Als je hem in de Kuip zet en je vraagt aan honderd mensen wie hij is, weet niemand het. Niemand heeft hem ooit zien spelen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties