Aboutaleb denkt aan 'opbouwscenario' uitsupporters Klassieker

Aboutaleb denkt aan 'opbouwscenario' uitsupporters Klassieker

Feyenoord en Ajax werkten zondag de Klassieker af zonder supporters. Voor velen is het de gewoonste zaak van de wereld dat de supporters van de bezoekende club niet in het stadion zitten. Mogelijk komt hier binnenkort verandering in, dit laat Ahmed Aboutaleb weten tegenover RTV Rijnmond.

De burgermeester van Rotterdam denkt na over een ‘opbouwscenario’. “Het eerste jaar kunnen we dan kijken hoe het uitpakt. Je hoeft niet in één keer 1200 supporters toe te laten. Waar dat aantal zal liggen, weet ik nog niet. We kunnen beginnen met een aantal honderden mensen en bouwen dat op tot de normale verhouding. Ik zou daar graag voorstander van zijn.”

“We moeten wel de zekerheid hebben dat beide supporters on speaking terms zijn en dat er een zekere ontspanning ontstaat aan beide kanten”, vervolgt hij. “Het is geen hobby van ons om de rivaliteit uit het stadion weg te halen.”

“De rivaliteit moet juist leuk zijn. Maar, het slopen van stadions, het slopen van terreinen en het zoeken van ruzie met de politie is echt niet meer van deze tijd. Het is bijna achterlijk om het op zo'n manier te doen.” Ook laat hij weten nog zowel de supportersvereniging van Feyenoord als Ajax nog geen contact heeft opgenomen met de gemeente.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties