Van Hanegem heeft hoop: ''Gio laat puzzel nog in elkaar vallen''

Van Hanegem heeft hoop: ''Gio laat puzzel nog in elkaar vallen''

Willem van Hanegem baalt van de nederlaag die Feyenoord zondag leed. De Rotterdammers gingen met 1-4 ten onder in de eerste Klassieker van het seizoen. Toch houdt het clubicoon hoop dat het nog goedkomt met Feyenoord.

“Er komt dus meer kritiek op Giovanni van Bronckhorst, de man die Feyenoord aan de landstitel hielp”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Ik had ook graag Bart Nieuwkoop als rechtsback gezien. Feyenoord was vorig seizoen vaak gevaarlijk dankzij Rick Karsdorp, en Nieuwkoop benadert die speelstijl het meeste.”

“En ook de wissels pakken te vaak niet goed uit. Michiel Kramer naast Nicolai Jørgensen sorteert zelden effect. En heel het seizoen zie ik Bilal Basacikoglu invallen en nu het moment daar echt rijp voor was, bleef hij zitten. Toch denk ik dat Van Bronckhorst de puzzel nog in elkaar laat vallen.”

Ook een speler als Kevin Diks moet niet de schuld van de nederlaag in de schoenen geschoven worden. “Die jongen heeft het moeilijk, dat is duidelijk. Maar dat kon je gisteren toch ook zeggen van de gevestigde namen? Of waren er mensen die Jørgensen, Toornstra, El Ahmadi, Jones, Vilhena, Boëtius en Berghuis wel goed vonden?”

“Maar zolang Ajax bepaald nog geen stoomwals is en PSV ook nog altijd tekortkomingen laat zien, is alles nog mogelijk. Maar dan moet Feyenoord zelf ook snel progressie gaan boeken.”

Lees meer over
Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Jens Toornstra Rick Karsdorp Michiel Kramer Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties