Gudde: ''Ik zie überhaupt dat hele wanbeleid niet''

Gudde: ''Ik zie überhaupt dat hele wanbeleid niet''

Eric Gudde beleefde vorig maand zijn laatste werkdag als algemeen directeur bij Feyenoord. De 63-jarige Gudde verlaat na zo’n tien jaar de Rotterdamse club om aan de slag te gaan bij de KNVB, waar hij directeur betaald voetbal wordt.

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Gudde nog een keer terug op zijn periode bij de club. Het stadion was een van de plannen die hij had moeten regelen in zijn Feyenoord-tijd. “Ik verschuil me nergens achter, de stadionplannen zijn inderdaad tweemaal volledig mislukt. De eerste keer betreurde ik dat zeer, de tweede keer was ik er juist blij mee, omdat ik verbouwing van de huidige Kuip nooit als een oplossing heb gezien.”

“Nu, bij poging drie, zie ik wel een belangrijk perspectief voor de club. Er liggen straks trouwens ook moderne en gloednieuwe trainingsaccommodaties. En of het nieuwe stadion er nou net voor of net na mijn vertrek uit de Kuip komt, dat maakt volgens mij niet zo heel veel uit.”

Ondanks de financiële en sportieve succesvolle afgelopen seizoenen bleven supporters spreken van ‘wanbeleid’ in de Kuip. “Ik zie überhaupt dat hele wanbeleid niet. Er zijn nu nog mensen die zeggen dat de financiële wederopstanding één grote truc is geweest. Maar wat moet ik daar nou mee? We hadden 43 miljoen schuld en nu staan er zwarte cijfers op de bank. Als iemand dat wanbeleid noemt, sorry hoor, maar dan neem ik dat niet serieus.”

“We zijn in gesprek met de Vrienden van Feyenoord om ze weer uit te kopen. Ik heb de hoop dat we dit kunnen afsluiten met net zulke vriendelijke voorwaarden als waarmee zij ons destijds hebben geholpen. Je ziet natuurlijk verschillen. De één zegt: 'Ik ben Vriend van Feyenoord en van mij mag het dividend in de buurt van de nul zitten'. De ander staat er anders in.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties