Mogelijk debuut Geertruida: ''Dat is een risico''

Mogelijk debuut Geertruida: ''Dat is een risico''

Feyenoord start zondag mogelijk met een debutant in de basiself tegen Ajax. De Rotterdammers hebben te kampen met een groot aantal blessures in de defensie, daar kwam Sven van Beek vrijdagmiddag bij. Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest mogelijk voor de 17-jarige Lutsharel Geertruida.

“Dat is een risico”, stelt oud-Feyenoorder Mario Been in FC Rijnmond. “Ik begrijp dat hij een echte centrale verdediger is. Kevin Diks is op dit moment geen rechtsback maar ook geen centrale verdediger, want hij speelt niet. Dan kom je uit bij iemand die die positie gewend is. Van Bronckhorst kan inschatten of hij kan omgaan met de druk van zo’n wedstrijd.”

Jean-Paul Boëtius maakte in het verleden ook zijn debuut in de Klassieker. “Of je een aanvaller of verdediger laat debuteren, dat is een verschil. Een aanvaller zal niet veel verschil maken als hij niet in de wedstrijd zit. Bij een verdediger is dat anders”, aldus oud-prof Geert den Ouden. “Als het fout gaat kan hij zomaar een paar jaar achterop raken”, voegt Been toe.

Lees meer over
Sven van Beek ajax Mario Been
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties