Nieuwkoop: ''Dat moeten we zondag laten zien''

Nieuwkoop: ''Dat moeten we zondag laten zien''

Bart Nieuwkoop is weer helemaal terug bij Feyenoord en klaar voor zijn eerste basisplek in de eredivisie dit seizoen. De Rotterdammers nemen het zondag in De Kuip op tegen Ajax. De verdediger hoopt in de basis te starten tijdens de klassieker.

Bart Nieuwkoop kampte sinds de voorbereiding met een hamstringblessure. Giovanni van Bronckhorst had eerder al een beroep kunnen doen op de verdediger, maar het ontbrak hem aan wedstrijdritme. ''Het was teleurstellend dat Jong Feyenoord zo weinig wedstrijden speelde, waardoor ik moest wachten om wedstrijdritme op te doen.''

Feyenoord wist de laatste drie wedstrijden in De Kuip niet te winnen. ''Het valt eventjes niet de goede kant op, maar zolang we kansen creëren, heb ik het vertrouwen dat die goals gaan vallen. Dat moeten we zondag laten zien. In De Kuip horen we elke wedstrijd te winnen. Dat we dit kunnen, hebben we vorig jaar bewezen,'' vertelt Bart Nieuwkoop in gesprek met De Telegraaf.

De 21-jarige verdediger speelde afgelopen dinsdag zestig minuten in de Champions League-wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk. ''Ik heb eenmaal binnen direct wat uitgefietst en een massage gekregen. Omdat ik lang niet heb gespeeld voel je dit wel even in de benen. Zeker door het niveau, dat anders is dan in de Eredivisie. Ik ben er op een goed moment uit gegaan en ga goed rusten en herstellen om er zondag weer te staan.''

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties