Berghuis: ''Zó mooi als ik die beelden van Stadhuisplein zie''

Berghuis: ''Zó mooi als ik die beelden van Stadhuisplein zie''

Het huidige Eredivisie-seizoen is al acht speelronden oud, maar supporters van Feyenoord denken nog altijd met veel plezier terug aan het afgelopen seizoen. De club kroonde zich, na achttien jaar, tot kampioen van Nederland. Ook aanvaller Steven Berghuis kan nog altijd geen genoeg krijgen van de titel.

“De 1-0 van Dirk. Never nooit vergeet ik die meer”, zegt Berghuis. “Giovanni van Bronckhorst geeft de bal aan Bart Nieuwkoop voor een inworp. Ik maak me aanspeelbaar en Dirk Kuijt gaat de ruimte in. Ik draai me om en zie het gebeuren op vijftien meter afstand. Wat een moment was dat, vond je niet dan? Echt, het was niet normaal.”

“Ik krijg er nu weer kippenvel van. Dat stadion stond bij de warming-up al te koken. Het was mistig van al die rook, iedereen is gehypet en dan op dat moment ontploft het, precies op het juiste moment”, vervolgt de aanvaller, die dit seizoen één van de sterkhouders van Feyenoord is. “Ik denk niet dat je dat nog vaak meemaakt.”

“Ik vind het zó mooi als ik die beelden van het Stadhuisplein zie, al dat bier dat de lucht in gaat. Dat iedereen elkaar omhelst. Dat samen met elkaar, dat zijn de pure momenten van het leven. Dan zit even niemand op zijn telefoon te kijken. Iedereen was puur met het leven bezig, dat was gewoon echte liefde", besluit hij in de nieuwe Voetbal International

Lees meer over
Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties