Schaken blikt terug op zege op Ajax: ''Zal ik nooit vergeten''

Schaken blikt terug op zege op Ajax: ''Zal ik nooit vergeten''

Feyenoord speelt na de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (1-2) zondag opnieuw een belangrijke wedstrijd. Aartsrivaal Ajax komt op bezoek in de Kuip. Veel supporters zullen in aanloop naar de wedstrijd terugdenken aan de 4-2 overwinning op de Amsterdammers, zo ook oud-Feyenoorder Ruben Schaken.

“De wedstrijd was enorm beladen”, blikt Schaken terug op de laatste competitieoverwinning van Feyenoord op Ajax. “We draaiden een topseizoen en wonnen al bijna in de Arena, maar in de laatste minuut gaven we het weg (1-1, red.). Kenneth Vermeer keepte toen nog bij Ajax en pakte alles. Door dat onnodige gelijkspel waren we extra gebrand om deze keer wel te winnen.”

“John Guidetti kwam voor de wedstrijd naar me toe en zei: ik ga een hattrick maken”, vervolgt hij tegenover het Algemeen Dagblad. De Zweedse spits kwam zijn belofte na. “Wat er toen gebeurde, zal ik nooit vergeten. Na afloop bedankten de mensen ons bij het Maasgebouw met tranen in hun ogen. Toen zag ik hoe dankbaar de mensen ons waren.”

Komende zondag bekijkt Schaken in de Kuip de wedstrijd met zijn zoontjes, de een speelt bij Feyenoord en de ander bij Ajax. “Die jongens hebben al een tijdje discussies over wie er gaat winnen. Ik sluit me aan bij mijn zoontje die voor Feyenoord speelt. Ik heb er een goed gevoel bij. Feyenoord wil zich revancheren na de tegenvallende resultaten de afgelopen weken. De ploeg wordt steeds beter en hebben iets goed te maken. Hopelijk pakken ze zondag de volle buit.”

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties