MATCHDAY! Feyenoord - FK Sjachtar Donetsk

MATCHDAY! Feyenoord - FK Sjachtar Donetsk

Na twee nederlagen hoopt Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk de eerste overwinning van het Champions League-seizoen te behalen. De Oekraïners hebben uit de eerste twee wedstrijden drie punten verzameld; er werd thuis gewonnen van Napoli (2-1) en uit verloren van Manchester City (2-0).

Teamnieuws
Feyenoord kreeg in aanloop naar dinsdag nieuwe defensieve tegenslag te verwerken. Renato Tapia (hamstring) en Kevin Diks (hersenschudding) zijn beiden niet inzetbaar, evenals de al langer geblesseerden Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. De kans is groot dat Sven van Beek daardoor in de basis begint, vertelde Van Bronckhorst maandagavond tijdens de persconferentie.

Bij Shakhtar zijn Sergiy Kryvtsov en Dentinho niet op tijd fit, terwijl ook de al langer geblesseerde Maksym Malyshev niet inzetbaar is. Darijo Srna ontbreekt omdat hij wordt beschuldigd van dopinggebruik.

Visie van de trainers
Van Bronckhorst beseft dat het duel met Shakhtar cruciaal is met het oog op Europese overwintering. ‘Als wij verder willen komen in Europa, moeten we resultaat halen. Als we niet winnen, wordt het wel heel moeilijk. We zullen dan ook vol voor de winst gaan,’ zei de coach maandagavond tijdens de persconferentie.

‘We respecteren Feyenoord en verwachten een mooie wedstrijd,’ zegt de Portugese Shakhtar-coach Paulo Fonseca. ‘Er zullen morgen twee sterke teams op het veld staan. Voor Feyenoord is dit een belangrijke wedstrijd, dus ik verwacht dat beide teams morgen aanvallend gaan spelen. De supporters van Feyenoord zullen zorgen voor een mooie sfeer, dat is positief voor de wedstrijd.’

Vorm
Feyenoord verspeelde zaterdag voor de tweede keer op rij dure punten in een thuiswedstrijd. Tussendoor werd wel ruim gewonnen bij AZ. In de Champions League leed de ploeg tot nu toe twee nederlagen.
Shakhtar gaat ruim aan kop in de Oekraïense competitie en is dus met vertrouwen naar Rotterdam gekomen. De enige nederlaag die de ploeg de afgelopen weken leed was in de Champions League tegen Manchester City (2-0).

Historie
Feyenoord en Shakhtar Donetsk troffen elkaar nooit eerder. De Oekraïners speelden vier keer eerder tegen een Nederlandse club (in 1999 tegen Roda JC en in 2005 tegen AZ) en verloren al die duels. Feyenoord trof in het verleden Dinamo Kiev (W1, V3) en Zorya Luhansk (W2, G2) als Oekraïense opponenten.

Feyenoord – Shakhtar Donetsk
De wedstrijd is bovendien live te zien op Veronica.
Dinsdag 17 oktober om 20:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Undiano Mallenco (Spa)

Lees meer over
Sven van Beek Eric Botteghin Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties