Ochtendjournaal: Medische misère enige houvast voor Feyenoord

maandag 16 oktober 2017 10:44 109.195 keer bekeken 181 reacties Pro Shots

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Twee dagen na het gelijkspel met PEC Zwolle (0-0) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant bood het matige spel tegen PEC Zwolle Giovanni van Bronckhorst weinig houvast voor de resterende wedstrijden. Uitgerekend de terugkeer van Nicolai Jorgensen was het hoogtepunt van de wedstrijd. De Rotterdammers begonnen laconiek aan het duel, zoals zo vaker dit seizoen kwam de tegenstander dan ook tot de eerste serieuze mogelijkheden. De Zwollenaren oogden scherp en kwamen speltechnisch goed voor de dag. De regerend landskampioen mist vooralsnog deze twee kenmerken, terwijl Feyenoord er vorig seizoen mee kampioen werd.

‘’Vloek op positie laatste man’’, kopt de Telegraaf vandaag. De ochtendkrant besteedt vooral veel aandacht aan de medische misère bij Feyenoord. Renato Tapia, aan het begin van het seizoen eerder als derde keus voor het middenveld dan voor de verdediging, valt als vierde centrale verdediger van het seizoen uit bij Feyenoord. De eerste, Sven van Beek, is gelukkig voor Van Bronckhorst op de weg terug. Sterker nog, het is goed mogelijk dat Van Beek de komende wedstrijden in de basis zal starten. De verloren zoon blonk uit in agressie en power. Het was precies wat de Rotterdammers nodig hadden tegen PEC. In aanloop naar dinsdagavond (Sjachtar-thuis, red.) en zondagmiddag (Ajax-thuis, red.) zal Feyenoord zichzelf moeten hervinden.

Het katterige gevoel dat Feyenoord moet hebben opgelopen de afgelopen weken verdwijnt maar niet. Weer morst de ploeg van Van Bronckhorst punten in eigen huis en weer heeft Feyenoord dit puntverlies aan zichzelf te danken, aldus het Algemeen Dagblad. Anders dan in de CL was Feyenoord dit seizoen niet één keer de mindere in de vaderlandse voetbalcompetitie. De Kuip, de onneembare vestiging van weleer, blijkt echter een prima plek te zijn voor de kleintjes uit de Eredivisie dit seizoen. Met de week van de waarheid in het vooruitzicht, zal blijken of de Rotterdammers genoeg vertrouwen in zichzelf hebben om de komende tegenstanders van de mat te spelen. Want de kwaliteit daarvoor is er, het moet alleen nog uitgevoerd worden.  

Gerelateerd nieuws
181 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 731 mensen actief, waarvan 235 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved