De tegenstander: PEC Zwolle opent met sterke start aanval op subtop

zaterdag 14 oktober 2017 11:19 78.565 keer bekeken 90 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

PEC Zwolle kent dit seizoen een opmerkelijk sterke start van de competitie. De ploeg staat na zeven speelronden op de vierde plaats en ligt daarmee op koers om na moeilijke jaren terug te keren in de subtop.

Ambitie
PEC Zwolle begon met veel ambitie aan het huidige seizoen. De club hoopt de komende jaren met een nieuwe trainer en een gerenoveerde selectie de definitieve aansluiting te vinden bij de subtop en daarmee de tendens van de afgelopen seizoenen te doorbreken. Na de uitstekende jaargangen 2013-2014 (winst KNVB Beker) en 2014-2015 (zesde plaats) werden de resultaten de afgelopen jaren steeds iets minder. Na achtereenvolgens een achtste en een veertiende plaats heeft PEC nu weer de aanval op de subtop geopend en kan het stiekem dromen van een nieuw ticket voor Europees voetbal.

Renovatie
In de jacht op een plaats in de subtop van de Eredivisie koos de club heel bewust voor een selectie die voor het grootste deel bestaat uit Nederlandse spelers met ervaring in de Eredivisie. Tegenover het vertrek van bijvoorbeeld de Fransman Hervin Ongenda, de Deen Nicolai Brock-Madsen en de Marokkaan Hachim Mastour stond de komst van onder meer Diederik Boer, Erik Bakker, Dico Koppers en Terell Ondaan.

Verwachtingen
Ook de nieuwe trainer John van ’t Schip kent het Nederlandse voetbal op zijn duimpje. Van ’t Schip, nog altijd een voorstander van een 4-3-3 systeem, voldoet tot dusver ruimschoots aan de verwachtingen, want sinds de start van het seizoen werd alleen verloren op bezoek bij Ajax. Dankzij verder vier overwinningen en twee gelijke spelen is PEC Zwolle terug te vinden op de vierde plaats in de Eredivisie, met slechts een punt minder dan Feyenoord.

Mokhtar op schot dankzij opa
De goede resultaten van PEC Zwolle zijn deels te danken aan Younes Mokhtar. Al na zeven speelrondes in de huidige competitie heeft de aanvaller zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen overtroffen. Waar hij toen in 24 duels vier keer raak schoot, staat de teller in de huidige jaargang al op vijf treffers. Eerder dit seizoen onthulde hij voor de camera’s van FOX Sports zijn geheim: ‘Ik moet meer naar mijn opa luisteren, hij zegt dat ik vaker op doel moet schieten.’ 

Gerelateerd nieuws
90 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 29 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73587 leden - Op dit moment zijn 1107 mensen actief, waarvan 231 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved