'Gio' duidelijk: ''Voor mij geen reden om weg te gaan''

'Gio' duidelijk: ''Voor mij geen reden om weg te gaan''

Na de definitieve uitschakeling van Oranje voor het WK in Rusland is de vraag hoe het nu verder moet. Giovanni van Bronckhorst wordt door verschillende analisten getipt als nieuwe bondscoach voor het Nederlands Elftal. Arno Vermeulen ziet de trainer van Feyenoord als een van de opties.

''Hij heeft heel snel geleerd bij Feyenoord. Zeven keer op rij verliezen en een jaar later landskampioen worden", zegt Vermeulen in gesprek met de NOS. "En een beker winnen, dat zijn allemaal wel topprestaties die hij heeft geleverd. Hij is een gentleman en peoplemanager, echt een uithangbord voor de bond.''

Giovanni van Bronckhorst kan niks met de speculaties en laat duidelijk weten niet zomaar te vertrekken uit De Kuip: ''Ik zit nu bij Feyenoord en zit hier goed. Ik heb het naar mijn zin. Voor mij geen reden om weg te gaan hier,'' geeft de trainer aan tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tegen PEC Zwolle.

De uitschakeling van Oranje lijkt een structureel probleem te worden. ''Dat hoop ik niet. Twee keer achter elkaar is voor een land als Nederland heel gek eigenlijk. Als je de afgelopen WK's tweede en derde wordt. Uiteindelijk moeten we het volgende toernooi er wel staan. Als dat niet gebeurt, is dat wel een structureel probleem.''

''Ik denk dat het heel moeilijk is om daar iets over te zeggen. Je bekijkt het natuurlijk van een afstand. Je weet niet wat er gebeurt als het team bij elkaar is. Het is natuurlijk wel een kwalificatie geweest waarin veel gebeurd is.'' Het Nederlands Elftal wisselde onder andere van bondscoach en had te maken met veel blessure gevallen.

Eric Gudde gaat aan de slag als nieuwe algemeen directeur van de KNVB. Giovanni van Bronckhorst heeft veel vertrouwen in zijn kwaliteiten. ''We hebben een nieuwe directeur, die in het verleden ook een club naar boven heeft gebracht. Het is een mooie uitdaging om datzelfde te gaan doen in Zeist.'' Gudde moet ondermeer een nieuwe bondscoach en een technisch directeur aanstellen.

Gudde hoeft niet aan te kloppen bij Ronald Koeman. De oud-trainer van onder meer Feyenoord zit niet te wachten om de bondscoach te worden van Oranje. ''Ik ben de manager van Everton, dát is het belangrijkste. Onze prioriteit ligt nu bij het feit dat we moeten stijgen op de ranglijst,'' zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties