''Voor Boetius blijft de spitspositie onnatuurlijk aanvoelen''

''Voor Boetius blijft de spitspositie onnatuurlijk aanvoelen''

Feyenoord won de laatste wedstrijd in de Eredivisie met 0-4 van AZ. De Rotterdammers hebben dan ook weinig reden om te wisselen. Giovanni van Bronckhorst is er nog niet helemaal uit hoe hij wil gaan spelen tegen PEC Zwolle in De Kuip.

Een aanval met Sam Larsson, Jean-Paul Boetius en Steven Berghuis is wederom een optie. Ondanks vleugelaanvaller Boetius zelf niet graag in de punt van de aanval speelt. ''Voor Boëtius, hoe goed hij het ook deed tegen AZ, blijft de spitspositie er eentje die niet natuurlijk aanvoelt,'' zegt Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond.

Nicolai Jørgensen is weer fit en inzetbaar. De spits kan enkel niet een volledige wedstrijd spelen. Feyenoord kan wel weer beschikken over Sven van Beek en Bart Nieuwkoop vanaf de aftrap. De kans is groot dat de Rotterdammers in dezelfde formatie starten als tegen AZ. ''Ik heb wel weer iets meer mogelijkheden, maar ik ben er nog niet uit.''

Giovanni van Bronckhorst is tevreden over Sofyan Amrabat, maar is geen kandidaat om de vaste rechtsback te worden van Feyenoord. ''Hij vult de backpositie op een goede manier in. Of hij een paar maanden blijft staan? Dat is wel een érg lange periode.'' Naast Amrabat zijn Kevin Diks en Bart Nieuwkoop de opties de komende weken.

[dumpitem=16622]

Lees meer over
Steven Berghuis Sven van Beek Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties