''Het stadion klapte toen van emotie bijna uit elkaar''

''Het stadion klapte toen van emotie bijna uit elkaar''

Leden van Het Legioen zien deze week het nieuwe Feyenoord Magazine op de deurmat ploffen. In het derde nummer van dit seizoen is veel aandacht voor Eric Gudde, die vorige week zijn laatste werkdag als algemeen directeur van Feyenoord beleefde.

Afscheidsinterview Gudde
Terugkijkend op zijn periode bij Feyenoord ziet Gudde het kampioenschap als het ultieme hoogtepunt. ‘En als ik daarvan één moment moet kiezen, is het de 1-0 van Dirk Kuyt’, zegt hij in het uitgebreide, persoonlijke interview. ‘Het stadion klapte toen van emotie bijna uit elkaar, daar kwam alles uit. Na het laatste fluitsignaal vlogen op de tribune alle directieleden elkaar om de nek, dat was het moment suprême.’ Naast tal van andere mooie herinneringen spreekt hij ook openhartig over de minder positieve gebeurtenissen uit de tien jaar dat hij algemeen directeur was, zoals het ontslag van trainer Gertjan Verbeek en de verloren kampioenswedstrijd tegen Excelsior.

Debutant Touré
Met een leeftijd van 16 jaar en 201 dagen was Cheick Touré eind augustus bijna de jongste debutant in het shirt van Feyenoord. Alleen Georginio Wijnaldum was jonger. Feyenoord Magazine ging op bezoek bij het talent, die samen met zijn familie vertelt over het begin van zijn nog prille loopbaan als profvoetballer. ‘Mijn broer, mijn zussen en m’n ouders steunen me altijd en hebben altijd in me geloofd. Dat is wat ik nodig heb.’

Bekende bril
Naast de helden van de toekomst is er ook aandacht voor de sterren uit het verleden in het nieuwste Feyenoord Magazine. In Argentinië werd de ‘dader’ opgezocht van één van de meest opvallende momenten uit de geschiedenis van de club: het brilletje van Van Daele. Carlos Pachame stond in 1970 tegenover Feyenoord in de strijd om de wereldbeker. Na het beslissende doelpunt van Feyenoorder Joop van Daele griste de Argentijn de bril van de neus van de oud-verdediger. Naast Pachame blik ook Van Daele zelf blikt terug op het bijzondere moment: ‘Onze verzorger Gerard Meijer probeerde de helften nog met leukoplast aan elkaar te plakken, maar dat lukte niet.’

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties