Shakhtar Donetsk verstevigt koppositie in Oekraïne

Feyenoord is in Groep F van de Champions League gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, Manchester City en Napoli. Feyenoord.nl zet gedurende de groepsfase na elke speelronde de prestaties van de tegenstanders op een rij.

Shakhtar Donetsk boekt negende zege
De eerstvolgende tegenstander van Feyenoord in de Champions League, Shakhtar Donetsk, speelde zondagmiddag tegen Karpaty Lviv. De wedstrijd tegen de laagvlieger uit de Oekraïense Premier League werd met 2-0 gewonnen. De Argentijn Facundo Ferreyra zorgde met een vroege treffer voor de 1-0, waarna een eigen doelpunt de eindstand bepaalde. Door de zege blijft Shakhtar Donetsk koploper van de competitie met een voorsprong van vier punten op achtervolger Dinamo Kiev, dat met 4-4 gelijkspeelde tegen Zorya Luhansk. Dinamo Kiev speelde wel een wedstrijd minder.

Chelsea volgend slachtoffer Manchester City
Voor Manchester City stond zaterdagavond de kraker tegen Chelsea op het programma. Tegen de club uit Londen zette de ploeg van Pep Guardiola zegereeks voort. Kevin de Bruyne was de grote man aan de kant van ‘The Citizens’. De Belgische middenvelder was verantwoordelijk voor de enige treffer van de avond. Door de overwinning blijft Manchester City koploper van de Premier League met evenveel punten als stadgenoot United.

Napoli verstevigt koppositie Serie A
Ook Napoli wist dit weekend te winnen. De ploeg van trainer Maurizio Sarri nam het zondag in eigen huis op tegen Cagliari. Al voor de rust leek de wedstrijd gespeeld na doelpunten van Marek Hamsik en Dries Mertens (strafschop). Al snel in de tweede helft bepaalde verdediger Kalidou Koulibaly de eindstand op 3-0. Door de overwinning staat Napoli, dat tot op heden alle zeven competitiewedstrijden won, steviger aan kop in de Serie A, ook omdat nummer twee Juventus dit weekend gelijkspeelde.