St. Juste: ''Fijn samenspelen met Renato''

Jeremiah St. Juste en Renato Tapia vormden zondag tegen AZ (0-4) voor de tweede keer in vijf dagen tijd het centrale verdedigingsduo van Feyenoord. Na afloop van het duel in Alkmaar stapten ze gezamenlijk met een goed gevoel van het veld. Niet alleen vanwege de overwinning, maar ook omdat ze geen tegentreffers hadden hoeven toestaan.

''Deze overwinning geeft een heerlijk gevoel,'' sprak St. Juste zondagmiddag in de catacomben van het AFAS Stadion. ''We creëerden veel kansen en aan de bal speelden we goed. Iedereen deed mee en wilde de bal hebben. In de tweede helft hebben we weinig weggegeven en ons goed staande gehouden. Al met al is dit een prima overwinning.''

Net als eerder dit seizoen tegen Heracles Almelo leidde Feyenoord bij rust al met 0-3. Waar Heracles destijds nog terug kon komen in de wedstrijd, daar maakte Feyenoord het karwei nu binnen een kwartier na rust definitief af. ''Dat zeiden we in de rust ook tegen elkaar: we moeten negentig minuten scherp blijven,'' aldus St. Juste. ''Dat is gelukt, net als het houden van de nul. Voor een verdediger moet dat elke wedstrijd de standaard zijn, dat je geen tegengoal wilt krijgen. Dat hebben we goed gedaan.''

Het houden van de nul was bovendien goed voor het vertrouwen van St. Juste en Tapia, die na het geblesseerd wegvallen van Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden ineens een nieuw centraal duo vormen. ''De samenwerking met Renato is top, het is heel fijn samenspelen met hem,'' zegt St. Juste. ''Renato is van origine natuurlijk een middenvelder, maar hij vult het fantastisch in. Renato is ongeveer hetzelfde type als ik. We willen dingen voetballend oplossen, maar kunnen ook genadeloos zijn. We communiceren in Engels, Nederlands en soms zelfs in het Spaans. Dat gaat goed. We moeten dit samen zo goed mogelijk in blijven vullen en op deze manier door blijven gaan.''