Ochtendjournaal: Crisis wordt in Alkmaar afgewimpeld

Ochtendjournaal: Crisis wordt in Alkmaar afgewimpeld

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de zege op AZ (0-4) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant schonk Feyenoord zichzelf in Alkmaar voor elk recentelijk verloren wedstrijd een doelpunt. De Rotterdammers rolden AZ met 0-4 op en kan weer naar boven kijken. Saillant detail: vorig jaar won Feyenoord ook al met dezelfde cijfers van AZ, maar toen speelde Feyenoord dominanter dan nu. AZ had zelfs een voorsprong verdiend, maar de treffer werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Dat geluk heeft Feyenoord nu wel aan zijn zijde. Flair en lef, de twee meest besproken woorden na afloop en in het bijzonder door uitblinker Steven Berghuis. De 25-jarige rechtsbuiten is extravagant in alles, non-verbaal en verbaal maakt Berghuis duidelijk aan iedereen die het horen kan dat het niet gaat zoals het moet gaan. Met zes doelpunten is de Apeldoorner gedeeld topscorer van de Eredivisie, maar Feyenoord mist duidelijk zijn aanvalsleider. Boëtius mist de balvastigheid van Jorgensen en daarom komt de interlandperiode ook op een goed moment.

“Goed voor Feyenoord, niet voor Oranje”, kopt de Telegraaf vandaag. De ochtendkranten besteden veel aandacht aan uitblinker Steven Berghuis vandaag, zo ook de Telegraaf. Berghuis nestelt zich in de top van de topscorerslijst en is beslissend voor de regerend landskampioen. De kansloze missie die Oranje staat te wachten wordt de rechtsbuiten kennelijk bespaard. Feyenoord speelde fris en was fysiek sterker dan het lijkt met al die blessures. Tapia en St.Juste, het vervangende duo voor Botteghin en Van der Heijden in het centrum van de verdediging, kwamen minder onder druk te staan dan tegen Napoli. Giovanni van Bronckhorst sprak al lovend over het tweetal en ook de uitblinker neemt het op voor de twee jongelingen. “Niemand twijfelt in ons team aan die twee, ze spelen allebei met zoveel bravoure. Ik hou daar van.” Als er echter een punt duidelijk is geworden, dan is het dat Gio vast moet houden aan zekerheden.

Op het moment dat er een mini-crisis rondom Feyenoord hangt kunnen de Rotterdammers het beste richting Alkmaar afreizen. Ook toen liet Feyenoord zijn tanden zien en sloeg de negatieve misère vooralsnog uit de wind, valt te lezen in het Algemeen Dagblad. Uitblinker Berghuis, een potentiële publiekslieveling, was weer beslissend met volop technische hoogstandjes en het verdedigend werk niet schuwend. De fysiek ijzersterke Amrabat rijgt de complimenten aaneen, maar mist nog de beslissende eindfase van het aanvallende aspect. De van origine middenvelder zal zich meer en meer profileren van het tandem El Ahmadi-Vilhena. De tactiek van Giovanni van Bronckhorst om spelmaker Marko Vejinovic te isoleren pakte goed uit, er was geen sprake van opbouw meer mogelijk bij AZ en de gevreesde uitdager van de Top-3 verdronk weer tegen een titelkandidaat.

Crisis werd in Alkmaar voorlopig afgewimpeld. Net zoals vorig jaar bleek AZ het ideale medicijn te zijn voor een gehavend en onzeker Feyenoord. Na vier nederlagen in de laatste vijf duels liet de regerend landskampioen zien waarom zij dit jaar weer een titelkandidaat zijn, schrijft Trouw. Aanvoerder El Ahmadi zette de toon bij Feyenoord en dat was niet voor het eerst. Aan de hand van de Marokkaanse agressor herpakte Feyenoord zich en gaf AZ geen schijn van kans. De illusies voor de Champions League kunnen alweer de prullenbak in, maar in de Eredivisie heeft Feyenoord de ingrediënten om de vaderlandse competitie te winnen. De blessures bij Feyenoord zijn bekend, desalniettemin is het fijn voor Van Bronckhorst dat hij de mutaties ongestraft kon doorvoeren. De druk werd immers weggenomen met een overtuigende zege.

Lees meer over
Steven Berghuis Eric Botteghin Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties