MATCHDAY! AZ - Feyenoord

MATCHDAY! AZ - Feyenoord

Na twee opeenvolgende nederlagen in de competitie hoopt Feyenoord tegen AZ weer eens een zege te boeken in de Eredivisie. Feyenoord verloor nog nooit van AZ wanneer de club titelverdediger was. Van de acht duels waarin daarvan sprake was, werden er vier gewonnen en vier gelijkgespeeld.

Teamnieuws
Giovanni van Bronckhorst kan zondag weer beschikken over Michiel Kramer, die vrijdag de groepstraining hervatte, en de van een schorsing terugkerende Steven Berghuis. Feyenoord moet het zondag doen zonder Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Nicolai Jørgensen en Kenneth Vermeer.

Oud-Feyenoorder Ron Vlaar ontbreekt bij AZ vanwege knieklachten. Hij wordt vervangen door Rens van Eijden. Linksback Thomas Ouwejan trainde vrijdag apart van de groep en is nog een vraagteken.

Visie van de trainers
‘De afstand met PSV is drie punten, na zes duels. Er is nog een hele competitie te spelen,’ reageerde Van Bronckhorst op de vraag of hij zich zorgen maakt over de achterstand op PSV. ‘Het klopt dat we weinig punten hebben gehaald de laatste weken. De enige wedstrijd waar ik echt van baal is NAC-thuis. De andere duels zijn wedstrijden die je kunt verliezen. Ook doordat we door blessures veel hebben moeten wisselen. Vorig jaar was dat minder. Desondanks gaan we naar Alkmaar om te winnen.’

‘Natuurlijk ben ik benieuwd hoe ze de posities gaan invullen,’ zegt John van den Brom over de blessures bij Feyenoord. ‘Maar ik weet ook: Feyenoord is een club die altijd weer komt bovendrijven. Wij verloren afgelopen weekend, en dan zie je een reactie op de training qua scherpte en felheid. Dat is alleen maar goed. Dat zal bij Feyenoord niet anders zijn. Als topclubs verliezen, is het alarmfase één.’

Vorm
Feyenoord verloor vier van de laatste vijf duels: twee in de Champions League (Manchester City en Napoli) en twee in de Eredivisie (PSV en NAC). Tussendoor werd via ADO Den Haag wel de volgende ronde van de KNVB Beker behaald.

AZ had afgelopen weekend medekoploper van de Eredivisie kunnen worden, maar verloor verrassend in eigen huis van Excelsior. Net als Feyenoord hebben de Alkmaarders twaalf punten uit zes duels.

Historie
Van de 39 keer dat beide ploegen in de Eredivisie tegenover elkaar stonden in Alkmaar, won Feyenoord vijftien keer. Veertien keer eindigde het treffen in een gelijkspel, terwijl AZ tien keer won. Vorig seizoen werd het in Alkmaar 0-4 voor Feyenoord.

AZ – Feyenoord
Zondag 1 oktober om 12:30 uur in het AFAS Stadion
Scheidsrechter: Nijhuis

Laatste ontmoetingen

Thuis
12/03/2017 Feyenoord – AZ 5-2
03/03/2016 Feyenoord – AZ 3-1 (KNVB Beker)
25/10/2015 Feyenoord – AZ 3-1
14/12/2014 Feyenoord – AZ 2-2
10/11/2013 Feyenoord – AZ 2-2

Uit
11/12/2016 AZ – Feyenoord 0-4
24/01/2016 AZ – Feyenoord 4-2
05/04/2015 AZ – Feyenoord 1-4
03/05/2014 AZ – Feyenoord 1-1
25/11/2012 AZ – Feyenoord 0-2

[title=Wat verwachten de supporters?]
[forecast=62]

Lees meer over
Kenneth Vermeer Steven Berghuis Eric Botteghin Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties